Fostul parlamentar, Mihai Banu, reţinut pentru o şpagă de 270.000 euro

09 Iul 2015
Fostul parlamentar, Mihai Banu, reţinut pentru o şpagă de 270.000 euro
Fostul deputat Mihai Banu a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii anticorupţie. Aceştia îl acuză pe fostul deputat de trafic de influenţă după ce ar fi primit o şpagă de 270.000 de euro. Alături de el este cercetat şi Lucian Banu, fiul fostului deputat, pe care procurorii Direcţiei Naţioanel Anticorupţie îl acuză de complicitate la trafic de influenţă. Lucian Banu se află în prezent sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Procurorii anticorupţie susţin în ordonanţa de reţinere, că Mihai Banu a cerut şi primit de la un om de afaceri suma de 270.000 euro, în perioada 2010 – 2012, în mandatul său de deputat.

Banii au fost primiţi pentru ca „în calitate de deputat să-și folosească influența personală sau prin intermediul altui demnitar, pe lângă membri ai Guvernului României, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău. Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unității administrativ-teritoriale. Din cei 270.000 euro, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, beneficiind de complicitatea fiului său, Banu Lucian, suma de 150.000 lei a fost remisă acestuia, de către omul de afaceri, sub pretextul achiziționării unui teren de la o persoană indicată de același inculpat.
Astfel, la data de 11 august 2010, între persoana respectivă, în calitate de promitent-vânzător și firma omului de afaceri, în calitate de promitent-cumpărător, s-a încheiat un antecontract de vânzare-cumpărare pentru un teren arabil în suprafață de 10.000 mp., situat în extravilanul unei comune, prețul vânzării fiind stabilit la suma de 150.000 lei”, susţin procurorii anticorupţie într-un comunicat făcut public de Direcţia Naţională Anticorupţie.

Fostul deputat Mihai Banu urmează să fie prezentat Curţii de Apel Bacău cu propunerea de arestare pentru 30 de zile.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră