Foşti adversari politici, de mână la DNA

09 Iul 2015
Foşti adversari politici, de mână la DNA
Fostul primar al municipiului Săcele, Vasile Laţa, şi actualul primar, Florea Radu Nistor, au fost trimişi în judecată pentru instigare la abuz în serviciu. Ambii sunt cercetaţi de DNA pentru atribuirea ilegală a unor locuinţe construite din fonduri ANL.

Astfel, Florea Radu Nistor a fost trimis în judecată de DNA, în stare de libertate, împreună cu Vasile Laţa.

Deşi au fost în trecut adversari politici, cei doi sunt acuzaţi împreună de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de instigare la abuz în serviciu, pentru că ar fi atribuit locuinţe sociale construite prin ANL, către funcţionari „cu pile“.

Iniţial, cei doi aveau o înţelegere pentru locuinţe, cu primarul de la acel moment al municipiului Săcele, Vasile Laţa, care i-a determinat pe membrii Comisiei de atribuire a locuinţelor, să aprobe cererea celor doi.

Următorul primar, Radu Florea Nistor, care a fost ales din 2008, a menţinut sprijinul pentru cei doi. „Ulterior, beneficiind în continuare de ajutorul primarilor Laţa Vasile şi Nistor RaduFlorea, care au acţionat în aceeaşi manieră, celor doi inculpaţi li s-au prelungit contractele de închiriere de mai multe ori, în detrimentul tinerilor care se regăseau pe lista de
repartizare a locuinţelor ANL şi cu eludarea prevederilor legale“, se arată în comunicatul DNA Braşov, preluat de româniacurată.ro. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră