Fosta soție a ministrului de Finanțe, Orlando Teodorovici, găsită incompatibilă

15 Iul 2015
Fosta soție a ministrului de Finanțe, Orlando Teodorovici, găsită incompatibilă
 Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a găsit în veniturile Florentinei Costache, fostă Teodorovici, diferențe de 722.230,92 lei (aproximativ 204.241 euro), care nu pot fi justificate din veniturile realizate în perioada 2000 - 2012. Florentina Costache este  director adjunct al Direcției Generale Relații Financiare Externe din cadrul AM POST  din Ministerul Transporturilor.

Inspectorii de integritate au sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel București, care va da decizia finală de incompatibilitate. 

Florentina Costache a divorțat de ministrul Eugen Orlando Teodorovici în 2013. Potrivit declarațiilor de avere ale celor doi, familia a cumpărat mai multe imobile cu credite de la bancă, ratele fiind plătite, probabil, cu ajutorul chiriilor încasate de pe urma acelorași imobile.

Unul dintre ele a fost amenajat ca restaurant, chiria încasată fiind de 5.000 de euro pe lună. Firma care a deținut restaurantul a fost, până la divorț, pe numele mamei Florentinei Costache, adică a soacrei ministrului, iar după divorț, firma a fost schimbată pe numele mamei ministrului, Iulia Teodorovici.

Ultima declarație de avere a Florentinei Costache este din 2014, unde apar, pe lângă terenurile și imobilele deținute, creditele ipotecare făcute pentru achiziționarea acestora - 412.000 de euro, 220.000 de euro, 152.000 de euro si 95.000 de euro împrumut de la persoane fizice.

Veniturile pentru a plăti ratele aferente acestor contracte sunt destul de mici - aproximativ 60.000 de lei pe an ca funcționar public cu funcție de conducere în Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului și 30.000 de euo/an pentru închirierea unuia dintre imobile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră