Fosta şefă a AEP, Ana Maria Pătru, arestată preventiv

16 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Fosta şefă a AEP, Ana Maria Pătru, arestată preventiv

Președinta AEP Ana Maria Pătru a fost reținută marți seară de procurorii DNA Ploiești și scoasă cu cătușe din sediul Parchetului. Ea a fost adusă cu mandat la DNA Ploiești și audiată timp de mai multe ore în dosarul în care este acuzată de trafic de influență și spălare de bani.

Avocatul acesteia, Ene Cristian, a anunțat că șefa AEP a luat decizia de a-și înainta demisia din funcție. "Doamna Ana Maria Pătru, având în vedere situația juridică, a luat decizia de a-și înainta de îndată demisia din funcția de președinte AEP", a precizat avocatul, marți seară.

Conform Agerpres, Irina Socol, fondatoarea Siveco, are calitatea de suspect în dosarul DNA în care Ana Maria Pătru a fost arestată preventiv pentru trafic de influență și spălare de bani, au declarat, miercuri, surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, Socol este cercetată în dosar pentru cumpărare de influență. Socol a fost condamnată definitiv, la începutul lunii mai, de Curtea de Apel București, la doi ani și șase luni închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Inițial, Irina Socol a fost condamnată la trei ani și șase luni închisoare în iulie 2015 de către Tribunalul București, pedeapsă redusă ulterior la doi ani și jumătate de către Curtea de Apel București. În luna iulie, Tribunalul Prahova a decis definitiv că Socol poate fi eliberată condiționat.

Citiţi şi:

Povestea Anei Maria Pătru, de la "stăpâna listelor electorale", la DNA

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră