E DEFINITIV! Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop rămân în arest

12 Sep 2015
E DEFINITIV! Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop rămân în arest
Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop rămân în arest, în dosarul în care sunt acuzaţi de luare de mită, respectiv complicitate la dare de mită, pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al lui Horia Simu, a decis definitiv instanţa supremă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţiile formulate de Bica şi Pop şi a menţinut decizia din 2 septembrie pronunţată de aceeaşi instanţă. Decizia luată, vineri, este definitivă.

De ce este acuzată fosta şefă a DIICOT 

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica şi fostul şef al ANAF Şerban Pop, acuzaţi de luare de mită şi respectiv complicitate la dare de mită pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar al lui Horia Simu, au fost arestaţi, pe 2 septembrie, pentru 30 de zile, de magistraţii instanţei supreme.

DNA arată că, la data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror-şef al DIICOT, a primit, în mod indirect, printr-un intermediar, martor denunţător în cauză (fostul ei consilier Ionuţ Mihăilescu, n.r.), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la fostul şef al ANAF Şerban Pop. Pop ar fi primit 230.000 de euro de la Horia Simu pentru a interveni la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), ca să soluţioneaze, într-o manieră favorabilă un dosar în care omul de afaceri era urmărit penal.

Pe 1 septembrie, după reţinerea Alinei Bica de procurorii DNA, avocata Laura Vicol a declarat că noul dosar a fost întocmit în urma denunţului formulat de Ionuţ Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica şi inculpat în dosarul ANRP al acesteia, care "şi-a reamintit, după foarte mulţi ani de zile, că ar fi primit ceva". "Este vorba despre fabuloasa şi exorbitanta sumă de 17.000 de euro, din care doamna Bica ar fi primit o parte", a mai spus Vicol.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră