Fostul șef al serviciului de informații din MAI, urmărit penal pentru deturnare de fonduri

15 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
Fostul șef al serviciului de informații din MAI, urmărit penal pentru deturnare de fonduri

UPDATE 12:50 - Procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale față de Nicolae Gheorghe, chestor principal de poliție, la data faptelor șef al Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) cu rang de secretar de stat, pentru complicitate la abuz în serviciu și două infracțiuni de deturnare de fonduri.

Potrivit unui comunicat al DNA, în sarcina lui Nicolae Gheorghe s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și două fapte de deturnare de fonduri, dintre care una în formă continuată (11 acte materiale).

................................................

Gheorghe Nicolae, fostul şef al serviciului de informații din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a fost audiat, astăzi, de procurorii DNA. La ieşirea din sediul Direcției, Nicolae a refuzat să facă declaraţii, dar a precizat că este vorba despre "o anchetă în derulare".

Nicolae Gheorghe a fost demis din funcție săptămâna trecută din fruntea Departamentului de Informații și Protecție Interne (DIPI). Totodată, a fost demis și unul dintre adjuncți, Nelu Zărnică.

Demiterile au fost făcute de premierul Dacian Cioloș, la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă. Motivul oficial al demiterilor, anunțat de ministrul Internelor, Petre Tobă, a fost îmbunătățirea activității DIPI.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră