Forta intunecata a destinului. Copilasul angelic din Star Wars sufera de schizofrenie

24 Iun 2015
Forta intunecata a destinului. Copilasul angelic din Star Wars sufera de schizofrenie
Mai tineti minte faimosul film Amenintarea fantomei”din cea mai de succes franciza din istoria cinematografiei, Star Wars? Probabil ca da , povestea spectaculoasa , efectele speciale de o magie rara,dar si interpretarea angelica a lui Jake Lloyd ,care in rolul lui Anankin n Skywalker creaza un rol memorabil ,au ramas in memoria fanilor.

Exact ca in povestea lui Lucas.Este vorba de baietelul de 9 ani care este descoperit de cei doi cavaleri Jedi pe planeta Tatooine.Ei isi dau seama ca el va ajunge un Jedi aproape invincibil dar nu intuiesc evolutia lui tenebroasa. In story-ul povestii derulat de filmele francizei, Ankin va avea un fiu, pe Luke Skywalker, cel care va distruge Forta Intunecata. Dar, precizeaza povestea lui Lucas, Anankin din “Amenintarea fantomei” se va transforma, pe firul povestii, intr-un personaj sedus de partea intunecata a Fortei si va deveni maleficul Darth Vader. Cand l-a jucat pe Anankin, Jake Lloyd avea 9 ani - privire inocenta, chip angelic, o dragalesenie reconfortanta. Acum are 26 de ani. Si s-a intamplat exact ca in povestea lui Lucas care prevedea personajului un destin terifiant: mama lui Jake (Anankin) a anuntat ca fiul ei sufera de schizofrenie.

Nu a mai repetat succesul din film.Dupa rolul din Star Wars, viata lui Jake Lloyd a devenit un cosmar.Colegii de scoala, invidiosi, il sicanau, atentia exagerata a presei il aducea la exasperare. Mai tarziu va spune ca viata, in aceasta perioada, i-a fost un iad. Probabil ca semnele bolii incepeau sa apara. N-a abandonat filmul dar nu a mai repetat succesul din Star Wars. A jucat in cateva filme dar si in seriale Tv-”Spitalul de Urgenta”, de pilda.

Diagnosticul.La varsta de 19 ani isi face cateva investigatii, la insistentele mamei sale. Diagnostic cutremurator: are schizofrenie.Hotaraste sa tina secret acest lucru si incepe un tratament intensiv. Mai joaca in filme dar renunta la cariera acum trei ani. Boala devine tot mai greu de controlat.

Cavalerul Jedi.La inceputul lui martie,isi agreseaza mama la locuinta lor cu o violenta rar intalniata. Mama refuza sa depuna plangere. Lucrurile degenereaza si acum doua zile, Lloyd este arestat de politia din Charleston in urma unei urmariri pe autostrada terminata cu rasturnarea masinii. Faptul ca s-a opus violent arestarii i-au adus mai multe capete de acuzare care-l pot duve la inchisoare. Din acest motiv, astazi, mama sa a facut publica boala de care sufera cavalerul Jedi din Star Wars.

Exista destin? Jake a devenit celebru jucand un personaj angelic. Celelelate filme ale serialului ii dezvolta personajul jucat aici de alti actori. Anankin devine un personaj tenebros, cuprins de nebunia intunericului. Asta in film...in realitate ,interpretul partii luminoase din film devine el, in viata reala, cuprins de Forta intunecata.




 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră