Ambasadorul SUA spune că Ford are nevoi. Pentru început, o autostradă de la fabrică până la Pitești

10 Dec 2015 | scris de Cristi Ionescu
Ambasadorul SUA spune că Ford are nevoi. Pentru început, o autostradă de la fabrică până la Pitești

 Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a afirmat că producătorul american de autoturisme Ford are nevoie de o autostradă de la fabrica din Craiova până la Pitești pentru a putea creștea producția peste nivelurile actuale. Potrivit ambasadorului american, Ford are nevoie și de o infrastructură feroviară mai bună pentru a putea aduce piesele de care are nevoie și apoi să își poată exporta produsele.

"O nevoie foarte specifică este infrastructura mai bună — drumuri mai bune și legături feroviare mai bune — acest lucru nu este necesar numai Ford, dar și celorlalți producători mari, inclusiv celălalt mare producător de automobile, Dacia, a cerut la rândul său infrastructură mai bună de drum. Cred că este ceva ce este dorit și de foarte mulți români. Ford plănuiește o investiție majoră în România, ce ar crește producția peste nivelurile actuale, însă pentru a face asta chiar are nevoie de o rețea de autostrăzi de la această fabrică spre Pitești, iar mai apoi spre Europa, care să fie mult mai bună decât nivelul actual. De asemenea, au nevoie de o infrastructură feroviară mai bună pentru a putea aduce piesele de care au nevoie și mai apoi să exporte produsele lor', a spus ambasadorul american, răspunzând unei întrebări ale jurnaliștilor despre nevoile specifice ale fabricii Ford.

Ambasadorul american a mai afirmat că este foarte greu de prevăzut o creștere a productivității la firma Ford fără aceste îmbunătățiri de infrastructură.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră