Anunț surprinzător pe bursă: Fondul Proprietatea îşi vinde o parte din acţiunile Petrom!

23 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Anunț surprinzător pe bursă: Fondul Proprietatea îşi vinde o parte din acţiunile Petrom!

"Fondul va demara o vânzare parţială a participaţiei deţinute în OMV Petrom S.A., prin intermediul unei oferte publice privind atât acțiuni, cât și GDR-uri (n.r. instrumente listate la Londra care au la bază acţiunile companiei ). Oferta va fi constituită doar din acţiunile deţinute de Fond. Compania nu va face o majorare de capital în legatură cu oferta publică şi nu va primi niciun venit din aceasta", se arată în comunicat.

Acţiunile Petrom scoase la vânzare de Fondul Proprietatea vor fi oferite atât persoanelor fizice, cât şi investitorilor instituţionali.

"Acţiunile şi GDR-urile vor fi oferite către investitori persoane fizice şi investitori instituţionali în România prin intermediul unei oferte publice. În Statele Unite ale Americii acţiunile şi GDRurile vor fi oferite către investitori instituţionali calificaţi (“QIB”) bazându-se pe Regula 144A sau orice alta excepţie de la inregistrarea sub Actul privind Valorile Mobiliare al Statelor Unite din 1933 cu modificările ulterioare (“US Securities Act”) şi în altă parte în afara Statelor Unite ale Americii bazându-se pe Regulamentul S parte a US Securities Act şi în conformitate cu legile şi regulamentele aplicabile local", continuă documentul.

Fondul Proprietatea deţine în acest moment 19% din capitalul Petrom.

”Reducerea parţială a participaţiei Fondului Proprietatea în OMV Petrom are în vedere creşterea numărului acţiunilor libere la tranzacţionare ale companiei”, mai susțin reprezentații Fondului.

Oferta de vânzare de acţiuni se aşteaptă să fie încheiată în trimestrul al patrulea, în funcţie de condiţiile de piaţă, de aprobarea prospectului de vânzare de către ASF, dar şi de confirmarea pentru admiterea GDR-urilor la tranzacţionare la Londra.

După această vânzare parţială, timp de un an Fondul Proprietatea şi-a luat angajamentul să nu mai vândă acţiuni Petrom.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră