Fondatorul trupei Paraziţii, ARESTAT pentru 30 de zile

30 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Fondatorul trupei Paraziţii, ARESTAT pentru 30 de zile

Vineri, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române l-au prins în flagrant delict pe Alexandru Frâncu în timp ce primea 6.000 de euro, pentru a-și exercita influența asupra membrilor unei comisii de avizare din cadrul Ministerului Culturii.

În urma operațiunii, Frâncu şi alte două persoane au fost reţinute.

Potrivit anchetatorilor, Alexandru Frâncu a pretins că ar avea influență directă, cât şi prin intermediul unui alt bărbat, asupra funcționarilor unei comisii de avizare din cadrul unei instituții de cultură. Astfel, el ar fi cerut suma de 10.000 de euro unei persoane, pentru a condiţiona obţinerea unui aviz, informează Poliţia Română.

"În activitatea infracțională, cei doi ar fi fost sprijiniți de o femeie. Astfel, bărbatul prins în flagrant ar fi contactat o persoană care a depus documentația necesară obținerii avizului din luna iulie 2015 și i-ar fi condiționat obținerea avizului de remiterea a 10.000 de euro. Cele trei persoane au fost reținute pentru trafic de influență, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în vederea stabilirii întregii activități infracționale", se mai arată în comunicatul Poliției.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră