Bogdan Ionescu, fiul fostului consul al României în Singapore, DECIZIE IMPORTANTĂ la un an de la moartea tatălui săi. Silviu Ionescu a murit în penitenciar în 2014

24 Aug 2015
Bogdan Ionescu, fiul fostului consul al României în Singapore, DECIZIE IMPORTANTĂ la un an de la moartea tatălui săi. Silviu Ionescu a murit în penitenciar în 2014
Bogdan Ionescu, fiul fostului consul al României în Singapore Silviu Ionescu, a cerut o audienţă în faţa procurorului general Tiberiu Niţu în privinţa anchetei în cazul morţii tatăl său, potrivit B1 TV. Reamintim că Silviu Ionescu a murit în penitenciar la sfârşitul anului 2014 din cauza mai multor probleme de sănătate, după ce fusese condamnat definitiv în cazul a două accidente rutiere. 

Atunci avocaţii fiului lui Silviu Ionescu au depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru ucidere din culpă. Acţiunile în instanţă au venit după ce familia a cerut ca Silvian Ionescu să fie tratat într-un spital civil şi nu în penitenciar. „Deocamdată nu s-a întâmplat încă nimic după cum bine știți. Procurorul căruia i s-a repertizat cazul a fost domnul acela care a fost reținut pentru mită dacă nu mă înșel. Deci nu s a întâmplat nimic cu cazul. Ce se întâmplă? De ce nu este alt procuror în acest caz, când o să fie?  Timpul trece, o să fie mai greu de făcut orice alt fel de anchetă, deja au trecut 9 luni de atunci. Vă dați seama, cu cât trece timpul, cu atât e mai greu să faci o anchetă în cazul unui deces, într-un penitenciar unde deținuții se tot mută", a spus Bogdan Ionescu.

Încă dinainite de decesul lui Silviu Ionescu, familia acestuia spunea că starea de sănătate a fostului consul al României în Singapore era foarte gravă şi că nu ar fi trebuit supus unui regim de detenţie de maximă securitate.  Fostul consul a murit în Spitalul Penitenciarului Rahova. El fusese condamnat la 6 ani de închisoare, pentru două accidente pe care le-a provocat în 2009, în Singapore, şi în urma căruia o persoană a murit pe trecerea de pietoni 

De ce a fost condamnat Silviu Ionescu 

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore Silviu Ionescu a fost acuzat de omor din culpă şi părăsirea locului accidentului în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa. Ionescu a fost trimis în judecată în 1 iulie 2010, de către procurorii Parchetului instanţei supreme, care îl acuză de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii.

Potrivit acuzării, în 15 decembrie 2009, în jurul orei 3.10, Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri "ad interam" al României în Singapore, în timp ce conducea un autoturism Audi A6 aparţinând Ambasadei României, nerespectând culoarea verde pentru pietoni, a accidentat, la o intersecţie semaforizată, două persoane în vârstă de 30 şi, respectiv, 24 de ani, care traversau regulamentar.

Ionescu a părăsit locul accidentului şi a continuat să conducă maşina până la următoarea intersecţie semaforizată, unde, nerespectând, de asemenea, culoarea verde pentru pietoni, a produs un alt accident soldat cu rănirea unei persoane în vârstă de 18 ani. Nici de această dată Ionescu nu a oprit, părăsind locul accidentului şi abandonând maşina într-o zonă industrială a oraşului Singapore, potrivit procurorilor. Una dintre cele trei victime a decedat ca urmare a leziunilor grave ce i-au fost provocate în urma primului accident rutier, celelalte două suferind leziuni.  Ulterior producerii celor două accidente de circulaţie, Silviu Ionescu a sesizat poliţia singaporeză cu privire la faptul că autoturismul Audi A6 a fost sustras din faţa Ambasadei României, după ora 2.00, situaţie neconformă cu realitatea, pe care a susţinut-o şi prin declaraţiile date în faţa autorităţilor judiciare singaporeze, au mai arătat procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Pe de altă parte, Înalta Curte din Singapore i-a acordat despăgubiri în valoare de 360.000 de dolari lui Bong Hwee Haw - una dintre cele trei victime. Bong, care la vremea accidentului din decembrie 2009 avea 24 de ani, a fost prima victimă care a primit compensaţii pentru rănile suferite.  Prietenul său, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a murit după zece zile de la accident, iar o a treia victimă, Muhammad Haris Abu Talib, care avea 18 ani, a suferit răni uşoare.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră