FILMUL ATENTATELOR de la Bruxelles refăcut de Procurorul Federal al Belgiei

23 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
FILMUL ATENTATELOR  de la Bruxelles refăcut de Procurorul Federal al Belgiei

 

Potrivit procurorului federal al Belgiei, Frederic Van Leeum, Brahim El Bakraoui s-a aruncat în aer pe aeroportul din Bruxelles, iar fratele său a comis atentatul de la metrou. Un alt terorist, cel care ar fi fabricat bombele, este în libertate. Astfel, procurorul federal al Belgiei a confirmat astăzi că, al treilea suspect, Najim Laachraoui, căutat după atentatele de marţi de la Bruxelles nu a fost identificat şi capturat, el fiind momentan în libertate. 

atacatori belgia

Singurul terorist identificat dintre cei trei care apar în fotografia difuzată marţi de către poliţia belgiana este cel din mijloc, cel care de altfel s-a şi detonat, a mai afirmat oficialul belgian. Numele său este Khalid El Bakraoui, iar fratele său s-a aruncat şi el in aer, în atacul de la staţia de metrou din Bruxelles. Presa belgiană a lansat informaţia că un suspect ar fi fost capturat miercuri dimineaţă de către forţele de intervenţie din Bruxelles şi că ar fi vorba de teroristul Najim Laachroui, informaţie infirmată. Acesta a fost identificat, în urmă cu câteva zile, de către autorităţile franceze şi dat în urmărire pentru implicarea sa în atentatele din noiembrie 2015, de la Paris, în care au murit 130 de oameni.

 najim laachraoui

Testamentul lui Ibrahim El Bakraoui, găsit într-o pubelă 

Potrivit surselor citate, un computer găsit într-o pubelă din regiunea bruxeleză Schaerbeek conţinea testamentul lui Ibrahim El Bakraoui. El ar fi scris că s-a grăbit, că nu ştia ce face şi că nu vrea să fie într-o celulă vecină cu Salah Abdeslam. De asemenea, fortele speciale au găsit într-un apartament din Schaerbeek 15 kilograme de explozibil, 150 de litri de acetona si 30 de litri de apa oxigenata.

 Cine este teroristul Najim Laachraoui

Teroristul Najim Laachraoui este bănuit că a participat la atentatele de la Bruxelles, însă  ADN-ul său a fost găsit pe "materialul exploziv folosit pentru atacurile" care s-au soldat cu 130 de morţi, la Paris, în data de 13 noiembrie 2015. Teroristul plecase în Siria în februarie, 2013 şi era căutat din data de 4 decembrie. El trecuse de controalele de securitate sub o identitate falsă - "Soufiane Kayal" - la începutul lunii septembrie, la frontiera austro-ungară, însoţit şi de Salah Abdeslam şi Mohamed Belkaid - un algerian de 35 de ani care a fost ucis de poliţie, în atentatele din Franţa, la Forest, potrivit dhnet.be. Najim Laachraoui s-a născut la 18 mai 1991, în Schaerbeek, Belgia. Comuna în care locuia îl radiase de la domiciliul său în februarie 2015, după ce plecase în Siria. Laachraoui a făcut parte dintre primele grupuri din Bruxelles care au intrat în rândul jihadiştilor sirieni. Mişcarea jihadistă a debutat în decembrie 2012.

belgia atacuri

"Abou Idriss" - numele său de război - a apărut şi în procesul unei filiere siriene dih Bruxelles al cărei proces se află în stadiul de verdict, acesta urmând să fie pronunţat la începutul lunii mai. În acest proces, procurorul a cerut pentru el o pedeapsă de 15 ani de închisoare pentru că a cooptat mai mulţi adepţi înm rândul organizaţiei jihadiste.

Citeşte şi:

TESTAMENTUL lăsat de Ibrahim el-Bakraoui, înainte de a se detona pe aeroportul din Bruxelles

Care este următoarea ŢINTĂ a ISIS? Ce a descoperit la Bruxelles serviciul secret MI5

Planurile ISIS, descoperite de hackerii Anonymous. Care sunt țintele vizate de teroriști

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră