Fetiță în comă, după ce i s-ar fi dat pufuleți îmbibați în alcool

27 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin
Fetiță în comă, după ce i s-ar fi dat pufuleți îmbibați în alcool

Fetiţa a fost adusă la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi după mai bine de șapte ore după ce ingerase alcool, în momentul în care începuse să aibă convulsii.

"Cel mai pro­babil i s-au dat pufuleţi îmbibaţi în al­cool, ca să adoarmă. Este un remediu folosit deseori la ţară. Atunci când a ajuns la noi, era într-o stare gravă, iar analizele au demonstrat că este vorba despre intoxicaţie acută cu alcool etilic. Deşi a ajuns la mai multe ore de la ingestie, a primit tratamentul specific, iar starea este una bună. Va pleca zilele următoare acasă, însă trebuie văzut dacă a fost ceva accidental sau dacă se mai poate repeta. Nu te aştepţi ca la o vârstă aşa de mică să întâlneşti astfel de cazuri", a declarat pentru ziaruldeiasi.ro, medicul Tamara So­lange Roşu.

Mătuşa fetiţei, în îngrijirea căreia se află, mama sa plecând în străinatate în urmă cu câteva luni, spune că nu i-a dat alcool, ci doar i-a pus o compresă cu oţet pe frunte şi pe piept şi că de aici este posibil să fi apărut intoxicaţia, însă medicii contrazic această variantă.

Fetiţa şi-a revenit din coma alcoolică, dar va mai sta internată câteva zile în spitalul ieşean.

Conducerea spitalului a sesizat Direcţia pentru Protecţia Copilului din Iaşi, fiind demarată o anchetă în acest caz. Ce este îngrijorător este faptul că medicul de la spitalul de copii din Iași spune că remediul este deseori folosit la țară. Câte minți luminate nu s-or fi pierdut din cauza inconștienței și a nepăsării unor familii care fac copii doar pentru a primi alocația lor...

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră