Fête de la Gastronomie îl aduce la București pe somelierul John Euvrard, care a lucrat cu Paul Bocuse

24 Sep 2015
Fête de la Gastronomie îl aduce la București pe  somelierul John Euvrard, care a lucrat cu Paul Bocuse
Cea de-a doua ediție a Fête de la Gastronomie, o serie de evenimente care celebrează gastronomia franceză, va fi organizată în perioada 24-28 septembrie, la București, de către Ambasada Franței în România, Camera de Comerț și Industrie Franceză în România, Institutul Francez din România și Business France alături de partenerii lor.

Lansarea acestei ediții a avut loc la Ambasada Franței, în prezența ambasadorului Franței în România, François Saint-Paul, a lui Olivier Cadic, senator pentru francezii din străinătate, și a doi dintre invitații speciali – Chef Simone Zanoni, de la restaurantul „Gordon Ramsay au Trianon” de la Versailles, cotat cu două stele Michelin, și adjunctul acestuia, Giacomo Seregni.

Cu ocazia Fête de la Gastronomie 2015, va fi prezent în România, la diferite evenimente, somelierul John Euvrard, care, timp de 15 ani, a fost Prim somelier al lui Paul Bocuse și în 2007 a fost ales Somelierul Anului în Franța.

Treizeci și unu de restaurante, hoteluri, wine bars, patiserii, hypermarketuri și o librărie sărbătoresc gastronomia în perioada 25-28 septembrie prin brunch-uri frantuzești, degustări de vin, ateliere de oenologie, oferte la produsele franțuzești în lanțurile de retail, meniuri personalizate în restaurante.

Institutul Francez din România își va deschide porțile sâmbătă, 27 septembrie, și va propune activități interactive pentru copii și degustări de produse cu specific franțuzesc.

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră