La Sfântu Gheorghe are loc Festivalului florilor comestibile

23 Mai 2015
La Sfântu Gheorghe are loc Festivalului florilor comestibile
Un restaurant din municipiul Sfântu Gheorghe va organiza sâmbătă cea de-a patra ediție a Festivalului florilor comestibile, unde vor putea fi degustate diverse preparate cu petale de trandafir, panseluțe, lalele, flori de soc, de dovleac și salcâm.

Meniul a fost pregătit de maestrul bucătar Blasko Janos din Ungaria și conține, printre altele, fâșii de piept de pui cu petale de trandafir, cotlet alb cu flori de soc, baghete cu piept de pui sau ficat de pasăre și panseluțe, supă-cremă de salvie, flori de dovlecel pane umplute cu mascarpone, pui cu flori de salcâm, orez cu fructe și mușcate, precum și curcan cu flori de liliac.

Maestrul Blasko Janos a declarat vineri, pentru Agerpres, că în jurul nostru sunt o sumedenie de flori care conferă o savoare deosebită preparatelor culinare, însă, asemenea ciupercilor din flora spontană, acestea trebuie verificate înainte de a se prepara, deoarece unele nu pot fi consumate integral, doar petalele sau frunzele, iar altele pot fi consumate doar în anumite perioade ale anului. Printre florile comestibile se mai numără zorelele, gălbenelele, crăițele, păpădia, levănțica, mușețelul, florile de tei, talpa gâștii, limba mielului, etc.

Patronul restaurantului, Kovacs Istvan, a declarat că anul viitor, în paralel cu festivalul florilor comestibile, va organiza și un festival al prăjiturilor de casă.

El a mai spus că oaspeții vor putea consulta lista florilor comestibile și toxice și chiar vor putea învăța câteva rețete de la maestrul Blasko Janos, care are o vastă experiență culinară, iar de 15 ani experimentează și inventează tot felul de rețete pe bază de flori.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră