Festivalul Sighişoara Medievală se amână. Evenimentul ar putea fi chiar anulat

22 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Festivalul Sighişoara Medievală se amână. Evenimentul ar putea fi chiar anulat

Consiliul Local Sighișoara urmează să ia o decizie cu privire la anularea acestuia sau o eventuală amânare pentru o dată ulterioară, a declarat vineri, pentru Agerpres, primarul municipiului, Ovidiu Mălăncrăvean.

Edilul Sighișoarei a explicat că, după ce, la începutul săptămânii, au fost respinse cele două contestații depuse după anunțarea proiectului câștigător pentru organizarea Festivalului Sighișoara Medievală, Comisia juridică din Consiliul Local Sighișoara a dat aviz negativ proiectului declarat câștigător și astfel ședința extraordinară anunțată pentru vineri, în care urma să fie atribuit contractul, nu a mai fost convocată.

El a mai spus că subiectul anulării sau amânării celei de-a 24-a ediții a Festivalului "Sighișoara Medievală" va intra pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Sighișoara din data de 28 iulie.

Mălăncrăvean a precizat că va fi luată în discuție inclusiv varianta ca Primăria Sighișoara să organizeze pe cont propriu acest festival, posibil la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie, dar că deocamdată soarta "Sighișoarei Medievale" XXIV este incertă.

Hotelierii din Sighișoara sunt extrem de revoltați de atitudinea administrației publice locale, pe care o acuză de neglijență și delăsare întrucât nu a organizat din timp manifestarea, și au arătat că deja primesc semnale negative din partea turiștilor, care au rezervat aproape 100% din camere pe perioada când trebuia organizat Festivalul "Sighișoara Medievală".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră