Fenomen meteo rar, în județul Buzău (VIDEO)

12 Ian 2019 | scris de M.C.
Fenomen meteo rar, în județul Buzău (VIDEO)

Localitatea Smeeni din judeţul Buzău a devenit peste noapte vedetă a rețelelor de socializare, daorită unui fenomen meteo rar care s-a înregistrat aici. În noaptea de joi spre vineri, localitatea a fost scena unei manifestări aparte a iernii.

Începând cu ora 03:40 ninsoarea a fost asociata cu tunete și fulgere, ceea ce iarna se întâmpla extrem de rar, potrivit smeeni.com.

În imaginile publicate pe site-ul smeeni.com se vede cum ninsoarea care loveşte localitatea din Bărăgan este însoţită de tunete şi fulgere, care au luminat zăpada. Fenomenul rar a fost suprins de camerele de supraveghere din comună.

Potrivit sursei citate, foarte multi locuitori din Smeeni au fost treziți de sunetele puternice produse de tunete, precum și de luminile care brăzdau cerul. 

Mulţi au postat şi pe reţelele de socializare, unii glumind că „vine sfârşitul lumii”.

”De fapt, fenomenul nu este unul nemaivăzut. Deși rar, acesta a mai fost întâlnit de-a lungul iernilor în numeroase zone din România.

Meteorologii spun că totul se datorează unei mase de aer mai cald, aflată deasupra norilor. Dedesubt a fost o masă de aer rece, cu nebulozitate accentuată, și, astfel, atmosfera s-a încârcat electric”, scrie sursa citată.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră