120 de familii sărace din parohia Iancu Vechi - Mătăsari vor primi alimente în pragul sărbătorii Naşterii Domnului

21 Dec 2015 | scris de Luminita Ciobanu
120 de familii sărace din parohia Iancu Vechi - Mătăsari vor primi alimente în pragul sărbătorii Naşterii Domnului

Cele 120 familii sărace din parohia Iancu Vechi Mătăsari vor primi în dar carne, ouă, ulei, zahăr, orez, făină pentru pregătirea mesei de Crăciun, în zilele de 22 şi 23 decembrie 2015, între orele 10.00-14.00. Bunurile alimentare vor fi împărţite cu sprijinul Departamentului pentru tineret al parohiei, precum şi prin implicarea elevilor de la colegiilor naţionale Mihai Viteazul, A.D.Xenopol şi Iulia Hasdeu.  Acţiunea face parte din programul social-filantropic „Dar din dar se face rai”  al parohiei Iancu Vechi Mătăsari derulat permanent cu scopul ajutorării persoanelor şi familiilor sărace din comunitatea parohială şi intensificat mai ales în perioada sărbătorilor Naşterii şi Învierii Domnului. Valoarea totală a alimentelor oferite este de peste 8.000 lei.

Fiecare credincios care doreşte să-şi ajute semenii poate să aducă la biserică alimente perisabile şi neperisabile, alte produse de strictă necesitate, îmbrăcăminte şi să contribuie financiar la cutia milei pentru pe cei aflaţi în dificultate.

Săptămânal, cu acordul Consiliului parohial, prin implicarea Comitetului parohial, a copiilor şi a tinerilor din parohie, alimentele şi celelalte daruri sunt oferite persoanelor şi familiilor sărace aflate în evidenţa socială a parohiei.

De menţionat că parohia Iancu Vechi-Mătăsari se află într-o legătură permanentă şi colaborează foarte bine cu administratorii blocurilor din parohie în identificarea cazurilor sociale noi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră