Faimosul caz Bunea Stancu-Ioan Niculae, întorsătură spectaculoasă! Interceptările telefonice, excluse din dosar

14 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Faimosul caz Bunea Stancu-Ioan Niculae, întorsătură spectaculoasă! Interceptările telefonice, excluse din dosar

 

Procurorii rămân fără probele de rezistenţă în dosarul lui Ioan Niculae şi al lui Bunea Stancu. Cel mai bogat om din România a fost eliberat conditionat şi nu mai are acum nicio interdictie.  Avocata lui Niculae, Maria Vasii, spune că interceptările erau singurele probe în dosar. "Curtea de Apel Bucureşti a dispus exluderea convorbirilor telefonice care au constat in baza unor mandate cu sprijinul SRI.

In ceea ce il priveste pe Ioan Niculae nu exista o alta proba decat aceste interceptari. Prin urmare, procurorii vor avea o problema pentru ca acuzatiile nu se mai sprijina pe dovezi. Ma gadesc ca in toate cazurile in care vor fi reclamate aceleasi chestiuni de drept si ceilalti colegiu de mei vor aduce in discutie acelelasi decizii, iar judecatorii vor fi obligati sa regandeasca modul in care pastreaza sau exclud aceste mijloace de proba", a explicat avocatul Maria Vasii, potrivit România Tv.

Miliardarul Ioan Niculae a fost eliberat pe 15 iulie 2016 

Miliardarul Ioan Niculae a fost eliberat pe 15 iulie 2016  din penitenciarul Găeşti. Acesta a fost condamnat în dosarul "Mită la PSD". Judecătorii de la Tribunalul Dâmboviţa au acceptat argumentele apărării, care susţine că omul de afaceri este un deţinut-model, un cetăţean care s-a reabilitat.

în fața judecătorului, Ioan Niculae a spus că a muncit în închisoare și că nu a creat probleme, iar avocatul acestuia a susținut că a îndeplinit fracția de executare a pedepsei și că a dat dovezi temeinice de îndreptare. Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la doi ani și șase luni de închisoare în dosarul "Mită la PSD", pe 2 aprilie 2015. În același dosar, fostul președinte al Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul "Mită la PSD".

CITIŢI ŞI: DOSARUL „MITĂ LA PSD“. Ioan Niculae a fost eliberat. Cum i-a înduplecat miliardarul pe judecători

De ce este acuzat Ioan Niculae

Omul de afaceri Ioan Niculae se află în spatele gratiilor, după ce în aprilie a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la doi ani și şase luni închisoare cu executare în dosarul "Mită la PSD". Odată cu Niculae a fost condamnat la închisoare şi fostul preşedinte PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta a primit trei ani de închisoare şi se afla la Penitenciarul Galaţi.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu şi-a folosit influenţa şi autoritatea rezultate din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Brăila a PSD pentru a obţine, cu încălcarea dispoziţiilor legale ce privesc finanţarea partidelor politice, suma de un milion de euro de la Ioan Niculae, patron al SC Interagro SA, bani ce urmau să fie folosiţi în campania electorală prezidenţială, desfăşurată la sfârşitul anului 2009, pentru susţinerea candidatului PSD, Mircea Geoană.

Potrivit înţelegerii, sumele de bani trebuiau să fie date indirect, în sensul că Ioan Niculae urma să achite plăţi către diferiţi furnizori de servicii ce aveau legătură cu campania electorală, inclusiv instituţii implicate în realizarea de sondaje de opinie publică. În acest fel, au susţinut procurorii anticorupţie, se disimula destinaţia reală a sumelor de bani, ocolindu-se dispoziţiile legale referitoare finanţarea partidelor politic.

În schimbul banilor oferiţi, Ioan Niculae ar fi solicitat ca, în cazul câştigării alegerilor de către candidatul PSD, să fie desemnate persoane care să îi susţină interesele la conducerea Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, precum şi la nivelul celor două societăţi naţionale ce aveau ca obiect gestionarea şi distribuirea gazului natural (SNTGN Transgaz şi SNGN Romgaz SA), au arătat procurorii în rechizitoriu.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră