Facebook, obligată să ofere acces anchetatorilor la datele personale ale utilizatorilor săi

23 Iul 2015
Facebook, obligată să ofere acces anchetatorilor la datele personale ale utilizatorilor săi
O instanță din New York a decis că Facebook trebuie să se conformeze mandatelor emise de autoritățile federale ale SUA pentru accesarea datelor personale ale utilizatorilor rețelei sale de socializare, fără a le contesta. 
 
Decizia pronunțată marți de tribunalul din New York a fost luată în urma unei petiții formulate de Facebook în care solicită ca cererile agențiilor guvernamentale pentru furnizarea anumitor date să fie cât mai clare și precise, pentru a-și proteja utilizatorii și confidențialitatea informațiilor acestora.
 
„Continuăm să credem că mandatele de cercetare mult prea extinse, care acordă guvernului posibilitatea să dețină informații despre sute de conturi ale utilizatorilor pe termen nelimitat, este neconstituțională și ridică îngrijorări importante despre confidențialitatea informațiilor online ale oamenilor”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru portalul Mashable.com.
 
Responsabilul companiei a adăugat că Facebook nu este de acord cu decizia curții și va face apel, precizând că rețeaua de socializare va continua să lupte pentru drepturile utilizatorilor săi. 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră