"Cazul Elodia" din SUA. Cum au acționat similar Cioacă și un polițist american (VIDEO)

01 Aug 2016 | scris de Istvan Deak


Theresa Parker (42 de ani) a dispărut în data de 21 martie 2007, chiar în ziua celebrării a 13 ani de căsătorie cu soțul ei Sam Parker. Theresa era un dispecer la 911, în timp ce Sam era unul dintre cei mai reputați polițiști din oraș, fiind declarat și polițistul anului de mai multe ori.

Mama femeii a anunţat dispariţia la poliţie


Sam Parker era de serviciu la data de 24 martie 2007, când mama Theresei s-a prezentat la poliție, pentru a anunța dispariția fiicei ei. Bărbatul a recunoscut că nu știe unde este soția sa și a avansat ipoteza că este fie într-o cabană din munți, unde obișnuia să se retragă pentru a medita, fie a plecat într-o călătorie în Mexic cu un prieten pe nume Elvis.

Sam a fost desemnat să facă parte din echipa de căutare, însă fără rezultat. Sute de oameni au căutat-o luni întregi pe Theresa, dar nici urmă de ea...

Theresa intentase divorţul

Au început să apară amănunte din căsnicia celor doi. Theresa intentase divorțul la finalul anului 2006, iar în momentul dispariției locuia deja de trei luni într-o casă separată.

Șeful poliției locale a decis că este momentul să fie luat la întrebări polițistul Sam Parker. Casa sa a fost investigată zile întregi. Toate probele au fost trimise la laborator, însă rezultatele au fost negative. Într-un final o picătură de sânge din mașina Theresei, care se afla în garaj, aparținea soției.

Sam, statut de suspect

La data de 1 aprilie, șeriful din Walker County a anuntat că Sam Parker are statut de suspect în acest caz. Zece luni le-a luat procurorilor să construiască rechizitoriul și să îl aresteze pe Sam Parker, eveniment ce a fost urmărit cu mare interes la data de 4 februarie 2008.

Sam

Abia la data de 17 august 2009 a început procesul lui Sam Parker, acuzat de uciderea soției, deși cadavrul și arma crimei erau de negăsit. Procurorii și-au construit cazul pe proba de sânge din mașină și pe faptul că polițistul avea răni la piciorul drept, despre care s-a presupus că au fost provocate de soție în timpul luptei din seara dispariției.

Sam pledează nevinovat


Sam Parker pledează nevinovat. Un coleg depune mărturie împotriva sa, că i s-ar fi confesat la telefon la data de 22 martie, la 4 dimineața, că a împușcat-o în cap pe Theresa și că s-ar fi lăudat de mai multe ori că știe atât de bine pădurile din zonă, încât nimeni n-ar putea găsi ceva ascuns de el.

Decisiv s-a dovedit și alibiul slab al polițistului. El le-a spus anchetatorilor că în seara dispariției a dormit la o prietenă, însă aceasta a confirmat că a ajuns abia la ora 02:00, astfel că rămân aproape șase ore fără alibi pentru Sam Parker, suficient cât să comită crima, au susținut anchetatorii.

La recomandarea avocatului său, Parker refuză să depună mărturie. Procurorii scot în evidență faptul că polițistul era atât de profesionist, încât a știut cu exactitate cum să comită crima perfectă și să își acopere toate urmele.

Procesul se încheie rapid

Procesul se încheie rapid, iar la data de 3 septembrie 2009, Sam Parker (55 de ani) este găsit vinovat de un complet de 12 jurați și condamnat la închisoare pe viață.

Marea diferență față de cazul Elodiei Ghinescu, care a ţinut multă vreme România pe jar, apare la trei ani și jumătate de la dispariția Theresei.

La data de 20 septembrie 2010, un fermier a dat peste rămășitele femeii în timp ce ara pământul.

Cadavrul a fost descoperit la doar 20 de kilometri de casa lui Sam.

Testele ADN au confirmat că dantura este a Theresei Parker. “Am fost întotdeauna convins că e plecată undeva, dar acum se va dovedi că sunt nevinovat”, a fost reacția lui Sam.

Un argument al procurorilor este imediat demontat, Craniul Theresei este intact, nici urmă de împușcare. Sam își mandatează avocații să redeschidă cazul la Curtea Supremă de Justiție, pe motiv că au apărut dovezi noi la dosar.

Procurorii au replicat că, de fapt nu s-a găsit întreg craniul, acesta fiind secționat de utilajul agricol, astfel că nu se justifică redeschiderea cazului. Curtea Supremă a respins solicitarea lui Sam Parker. Procurorii susțin că Sam a  strâns-o de gât pe soția sa, până femeia a murit, chiar dacă motivele și cauza decesului sunt încă neelucidate.

“Nimeni nu mă ascultă. M-au condamnat doar arătând că sunt un soț rău și agresiv și că m-am dus la pescuit în prima zi a dispariției ei. Pata de sânge provine din faptul că în timp ce împacha de plecare s-a spart un glob în mâna ei. Nu există nici un motiv să o fi ucis. Am fost căsătorit de alte două ori și ei mă acuză pentru simțul umorului”, continua să se apere Parker, deși fostele sale soții îl descriu ca fiind obsesiv de gelos și extrem de violent.

“Am fost ținut 14 luni în izolare totală. A trebuit să învăț din nou să vorbesc. Dacă aș fi pe patul de execuție și injecția letală s-ar apropria de vena mea, tot nu aș putea să spun altceva decât am făcut până acum”, a declarat Sam Parker, în primul interviu dat presei, la doi ani de la încarcerare. 


 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră