UPDATE. Exproprieri de imobile pentru construirea liniei de metrou 1 mai-Otopeni

13 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Exproprieri de imobile pentru construirea liniei de metrou 1 mai-Otopeni

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi un proiect de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată aflate pe tronsonul Magistralei 6 de metrou, 1 Mai - Otopeni.

Magistrala 6 este o lucrare de utilitate publică de interes național şi realizează legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni .

"Avem astăzi pe ordinea de zi, reglementăm sau creăm cadrul legislativ pentru exproprieri pentru M6, pe românește metroul de la Otopeni. Este, practic, cel mai important pas de până acum", a declarat Tudose, în deschiderea ședinței de Guvern.

Proiectul de hotărâre prevede expropierea unor imobile private din Sectorul 1 al Capitalei şi oraşul Otopeni, judeţul Ilfov. Valoarea despăgubirilor acordate de Guvern se ridică la 62.825.925 lei. Suma reprezintă despăgubirile pentru un număr de 42 de imobile cu o suprafață de expropriat de 39.160 mp. 

Banii vor fi viraţi proprietarilor expropriaţi  în termen de 30 de zile de Ministerul Transporturilor, prin Metrorex SA. Lista cu amplasamentul lucrării se comunică persoanelor fizice şi juridice interesate, la solicitarea acestora, de ’Metrorex’’S.A.’’, care este depozitarul acesteia;

Guvernul precizează că imposibilitatea publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, a planurilor topografice cu amplasamentul lucrarii, avizate şi recepţionate, în condițiile legii, de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bucureşti şi de către Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Ilfov este determinată de impedimente de natură tehnico-redacţională.

Magistrala 6 realizează extinderea rețelei actuale de metrou din stația 1 Mai până la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, pe o lungime de 14,2 km și un număr de 12 stații. Această nouă magistrală asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

Această magistrală va permite legarea directă între Gara de Nord și Aeroport Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor. Termenul estimat de începere a lucrărilor este a doua jumătate a anului 2018, iar durata de execuție este de 48 de luni.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră