Expoziția „Student în comunism”, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

22 Feb 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Expoziția „Student în comunism”, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași Galerie foto (4)

Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează expoziția ”Student în comunism”, al cărei vernisaj a avut loc miercuri, 20 februarie, în Sala centrală a Muzeului Academic.

Expoziția prezintă tematic diversitatea vieții de student din acea perioadă, de la provocările reprezentate de admiterea în învățământul superior și parcurgerea cursurilor ideologice, până la aspecte ale petrecerii timpului liber, desfășurarea practicii științifice sau primirea repartiției la terminarea studiilor.

Vizitatorii pot admira fotografii, extrase din documente de arhivă, obiecte de epocă, insigne, medalii și pot asculta fragmente de interviuri luate câtorva profesori, foști studenți ai Universității în perioada comunistă, astfel încât tinerii de astăzi să-şi poată face o idee despre studenţia de odinioară.

Ei află că pentru admiterea la anumite facultăţi, era nevoie de acceptul organizaţiei UTC din care făcea parte candidatul, că educaţia religioasă era strict interzisă, iar la un anumit număr de absenţe nemotivate, bursa putea fi suspendată temporar sau definitiv.

Expoziția poate fi vizitată până la 25 aprilie 2019.

Evenimentul nu a fost organizat întîmplător acum, fiindcă anul acesta se împlinesc trei decenii de la revoluţie.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră