UPDATE.Explozie la Cluj Napoca. O tânără, adusă la Bucureşti

21 Feb 2016 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE.Explozie la Cluj Napoca. O tânără, adusă la Bucureşti

În urma ședinței CJSU Cluj, s-a stabilit că locatarii scării blocului unde s-a produs explozia nu necesită evacuarea, în urma evaluării făcute în teren de către specialiștii Inspectoratului Județean în Construcții Cluj, urmând să se facă o expertiză amănunțită privind identificarea cauzelor și efectelor exploziei.

*****************************

Explozie duminică dimineaţă într-un bloc din cartierul clujean Grigorescu, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze. Trei persoane au fost rănite, şapte apartamente fiind avariate, informează voceatransilvaniei.ro şi stiridecluj.ro. Persoanele rănite au ajuns la Spitalul de Urgenţe, una dintre ele fiind în stare gravă.

„În afară de apartamentul în care s-a produs explozia, au fost afectate mai multe apartamente, dar cu pagube minore, uşi deformate sau alte aspecte care nu au fost de aşa de amploare, precum maşinile alfate în apropiere”, a declarat Andrei Biriş, purtător de cuvânt al ISU Cluj.

O tânără de 30 de ani a fost rănită grav în urma exploziei și a fost dusă la UPU. Alte două tinere, din același apartament, au fost rănite ușor. "Una s-a tăiat la picioare când a ieșit din apartament, iar alta la umăr când a lovit ușa pentru ieși”, a mai spus Biriș.

Apartamentul în care a avut loc explozia era situat la parterul blocului. Maşinile parcate în apropiere au avut de suferit din cauza bucăţilor de geam şi tencuaială provenite în urma exploziei.

„Cel mai probabil cauza producerii exploziei a fost o acumulare de gaze care provine din interior. Reţeua de utilităţi răspunde până la intrarea în locuinţă, după care proprietarul este responsabl”, a precizat Biriş.

El a mai spus că cel mai probabil gazele provin de aragaz sau de boiler. "Când s-a dat drumul la energia electrică, bucătăria a fost afectată de o explozie puternică”, a adăugat Biriş.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră