Expert în terorism, despre riscul unor atentate în România

04 Mai 2015
Expert în terorism, despre riscul unor atentate în România
Dr. Rupali Jeswal, un cunoscut psiholog operațional în informații și terorism, susține că România nu este expusă, în momentul de față, terorismului, dar că acesta poate veni de oriunde și oricând, întrucât terorismul este o afacere

"Deși România nu este expusă terorismului până acum, el poate veni din orice parte și oricând, pentru că terorismul este o afacere", a afirmat doamna Rupali Jeswali într-o conferință de presă la Timișoara. 
 
Specialistul în probleme de terorism a adăugat că fenomenul terorismului cunoaște o radicalizare în ultimul timp, care se poate răspândi oriunde, iar dotările acestor organizații, inclusiv cele informatice, sunt mai performante decât dotările instituțiilor specializate în depistarea lor. 
 
'Radicalizarea depinde foarte mult de gradul de finanțare (al structurilor teroriste, n.r.). În fiecare țară, depinde și de contexul socio-economic, politic. (...). Ei au echipamente mai bune, pentru că fură de la toți. Pentru a câștiga un război, nu contează cât de avansate sunt armele, ci în mâinile cui sunt', a declarat Rupali Jeswal pentru Agerpres.

În opinia sa, rolul massmedia este foarte important în ceea ce privește modul în care prezintă publicului un incident terorist, acesta trebuie să fie 'cât mai aproape de realitate și nu trebuie răspândită frica, teroarea, ci trebuie explicat că acestea au fost evenimentele și că trebuie să învățăm din ele, dar nu trebuie amplificate'. 
 
 
 
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră