Evaziune de 1 milion de euro, din vânzarea unor haine

12 Mai 2015
Evaziune de 1 milion de euro, din vânzarea unor haine
 La această oră, poliţiştii efectuează 9 percheziţii pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, la domiciliile şi sediile comerciale ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comercializării şi producerii ilegale de produse textile. Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 - 2015, reprezentanţii a două societăţi comerciale din localitatea Voluntari ar fi comercializat peste 200.000 de produse textile pe care le-ar fi produs, în mod clandestin, în cadrul celor două fabrici pe care le deţineau ilegal.

În fapt, fabricile în cauză erau principalul furnizor de produse textile pentru piaţa de desfacere din „Dragonul Roșu”, un centru comercial aflat în localitatea Dobroeşti.

Valoarea bunurilor comercializate de către aceştia este de peste 4 milioane de euro, prejudiciind astfel bugetul statului cu peste 1 milion de euro.

Poliţiştii au instituit măsuri asiguratorii pentru bunurile celor două societăţi comerciale, până la concurenţa sumei de 1 milion de euro.

De asemenea, 10 persoane vor fi conduse la sediul IPJ Ilfov, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

Acţiunea, coordonată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii. (A.O.P.)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră