EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Elevii clasei a VIII-a susțin azi proba scrisă la MATEMATICĂ

24 Iun 2015
EVALUARE NAȚIONALĂ 2015. Elevii clasei a VIII-a susțin azi proba scrisă la MATEMATICĂ
Elevii clasei a VIII-a susțin azi proba scrisă la matematică.

Clasele în care se vor desfășura examenele vor fi supravegheate video, iar membrii comisiilor de supraveghere vor viziona, prin sondaj, înregistrări din timpul examenelor. Elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, nici să schimbe foi, în timpul examenului. Aceste fapte vor fi considerate fraude, iar candidații vor fi eliminați din examen, anunță ministerul Educației. 
În sălile de examen sunt interzise manuale, cărți, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidați, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. De asemenea, elevii nu au voie să vorbească între ei sau cu exteriorul, nici să schimbe foi, în timpul examenului. Aceste fapte vor fi considerate fraude, iar candidații vor fi eliminați din examen.
 
CALENDAR EVALUARE NAȚIONALĂ 2015:
 
22 iunie: Proba scrisă la Limba și literatura română
 
23 iunie: Proba scrisă la Limba maternă
 
24 iunie: Proba scrisă la Matematică
 
26 iunie: Afișarea rezultatelor și depunerea contestațiilor
 
27-29 iunie: Soluționarea contestațiilor
 
30 iunie: Afișarea rezultatelor finaleâ

Cum se face repartizarea la liceu
 
Admiterea la liceu se face prin repartizare computerizată, după ce elevii susţin testele scrise de la Evaluarea Naţională. Media de admitere în liceu se calculează ca medie ponderată între media de la Evaluarea Naţională (75 la sută) şi media notelor din gimnaziu (25 la sută). Pentru admiterea în liceu nu este necesară o medie minimă.
 
Repartizarea computerizată va avea loc în trei etape. În prima etapă de admitere, din 3 până în 7 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora, iar în 14 iulie va avea loc repartizarea computerizată.
 
A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 15-30 iulie, repartizarea computerizată fiind programată în 23 iulie. În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 3-4 septembrie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră