Europenii care lucrează part-time ar vrea să muncească mai mult Două treimi dintre ei sunt femei

02 Mai 2015
Europenii care lucrează part-time ar vrea să muncească mai mult Două treimi dintre ei sunt femei
Peste zece milioane de lucrători part-time din Uniunea Europeană (UE) își doresc să lucreze mai mult decât în prezent, iar majoritatea persoanelor care și-ar dori să muncească în plus este formată din femei, potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat.
Studiul realizat de biroul oficial al UE pentru anul 2014 și publicat la sfârșitul lunii aprilie 2015 arată că procentul muncitorilor part-time care își doreau să lucreze mai mult a variat semnificativ la nivel european. Oamenii s-au arătat dornici să muncească mai multe ore în Grecia (72,1%), Cipru (65,9%) și Spania (57,3%).

În partea opusă, doar 4% dinre muncitorii part-time din Olanda își doresc mai multe ore de lucru, urmați de cei din Luxemburg (10,5%), Danemarca (10,7%), Estonia (11,2%) și Cehia (11,4%), arată studiul Eurostat.

În aproape fiecare țară a Uniunii Europene, femeile care lucrează cu jumătate de normă și își doresc  mai multe ore de muncă reprezintă majoritatea celor chestionați. Excepție fac România, cu un procent de 34%, și Slovacia, cu 47%.

În UE trăiesc aproape 12 milioane de persoane care nu sunt angajate, dar sunt considerate forță de muncă potențială. Dintre acestea, 9,5 milioane nu își caută un loc de muncă, iar 2,2 milioane de oameni caută să lucreze, dar nu pot, aceștia fiind în mare parte studenți care încearcă să se angajeze după absolvirea facultății.

Și în ceea ce privește populația fără un loc de muncă, femeile ocupă cel mai mare procent la nivelul UE, adică 57% din totalul de 11,7 milioane, conform statisticii oficiale a Eurostat.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră