Euronews, după declanșarea infrigementului împotriva țării noastre: Gestionarea deșeurilor - România, prostul Europei

15 Feb 2020
Euronews, după declanșarea infrigementului împotriva țării noastre: Gestionarea deșeurilor - România, prostul Europei

Postul de televiziune Euronews scrie pe site-ul său că managementul deșeurilor reprezintă o provocare majoră pentru România care vede cum ajung pe terenul său din țările din vest toate tipurile de deșeuri, transformându-se în pubela Europei. Aici, tratarea deșeurilor este ieftină: 17 euro pe tonă, față de 250 de euro în Europa.

Euronews îl citează pe ministrul Mediului, Costel Alexe, care evocă lipsa de sprijin a Bruxelles-ului.

”Comisia Europeană nu a recomandat finanțarea managementului integrat al deșeurilor, gropile de gunoi și incineratoare în România, în bugetul actual. Prioritatea națională este de a mări colectarea selectivă care este în prezent de doar 13.81%”, a spus Costel Alexe.

”Doar în București, un oraș care reprezintă 10% din populație, gospodăriile produc peste un milion de tone de deșeuri pe an. Cu o groapă de gunoi care funcționează parțial, depozitarea tuturor deșeurilor este aproape imposibilă. Unele persoane găsesc alternative: aruncă gunoiul pe marginea drumului”, potrivit corepondentei Euronews, Mari Jeanne Ion.

Bruxelles-ul a declanșat procedura de infringement împotriva României din cauza poluării aerului și a tăierilor masive de păduri.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră