MESAJUL emoţionant a doi fraţi din Germania pentru supravieţuitorii de la Colectiv. Unul şi-a pierdut în incendiul din „clubul groazei“ marea iubire

10 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
MESAJUL emoţionant a doi fraţi din Germania pentru supravieţuitorii de la Colectiv.  Unul şi-a pierdut în incendiul din „clubul groazei“ marea iubire

 

„Dragii mei, romani si romance,


As vrea sa ma prezint pe scurt : sunt Denis, fratele lui Marvin, un baiat care s-a aflat in clubul Colectiv in data de 30.10.2015. Ma adresez voua in numele fratelui meu. Suntem cetateni germani, iar Romania este de ceva timp a doua noastra patrie. Am indragit tara si poporul roman. La inceputul anului 2015 fratele meu Marvin a cunoscut-o in Bucuresti pe Andreea, marea lui iubire, iar pentru el a inceput cea mai fericita perioada din viata, pana la momentul incendiului. Andreea a fost una din cele mai minunate fiinte pe care le-am cunoscut. Acum ea este un inger, asemenea altor tineri care si-au pierdut viata in flacarile din Colectiv.Ma gandesc mereu la voi si la familiile voastre. Noi toti cei afectati de incendiu, ne vom lupta inca multa vreme cu urmarile flacarilor. La numai doua luni de la incendiu in presa s-a asternut tacerea, nu se mai scrie despre acest subiect. Apar mereu alte stiri , pare invaluit in uitare.DE ACEEA ESTE IMPORTANT SA COMUNICAM INTRE NOI CEI INTERESATI.


In acest moment doresc sa ma adresez voua si sa va spun ca sunt mandru de reactiile voastre. Protestul, iesirea in strada a celor peste 70.000 de oameni in intreaga tara a aratat in mod foarte clar pozitia voastra impotriva sistemului politic corupt. Protestul este insa sansa noastra. Referitor la tratament, putem face schimb de experienta. Am avut multe discutii cu alti raniti in incendiu si cu familiile lor si vreau sa spun ca sunt profund dezamagit. Reiese clar ca, tratamentul ranilor provocate de arsuri nu este corespunzator pentru toti pacientii.


Medicii germani specializati in tratarea arsurilor sustin cu tarie ca este esential ca fiecare pacient cu arsuri sa aiba asigurate creme speciale, care trebuie folosite ZILNIC. De asemenea, este foarte important ca zonele corpului afectate de arsuri sa fie protejate cu imbracaminte speciala compresoare, confectionata din material special. Mainile arse au nevoie neaparat de terapie speciala de miscare pentru a-si redobandi integral mobilitatea. DACA IN ACEST MOMENT TRATAMENTUL NU ESTE CORESPUNZATOR, POT APAREA COMPLICATII IN VIITOR.
De acee am avut o discutie cu o companie specializata in productia de imbracaminte pentru pacientii cu arsuri. Aceasta companie, ca si altele din Europa, au oferit din data de 15 decembrie 2015 AJUTOR si sunt DEZAMAGITE ca nu a aparut nici o reactie la oferta lor din partea oficialitatilor romane. Firma la care ma refer s-a oferit sa trimita in Romania un reprezentant pentru a lua masurile necesare pentru toti pacientii cu arsuri, pentru a confectiona imbracamintea speciala. Eu am discutat cu reprezentantul acestei firme, care a spus ca oferta este inca valabila. Ea trebuie insa acceptata. Din pacate nu ii putem contacta pe toti cei afectati, prin urmare ne adresam voua aici pe Facebook, in speranta ca putem lua legatura cu cat mai multi din pacientii arsi in incendiul din Colectiv. Pentru ca victimele incendiului sa beneficieze de acest ajutor, trebuie sa ne organizam cumva si sa coordonam aceasta activitate. Trebuie sa specificam foarte clar ce fel de ajutoare sunt necesare (manusi speciale, invelisuri corporale sau creme). ESTE FOARTE IMPORTANT SA CULEGEM TOATE ACESTE INFORMATII IN ACELASI LOC.  DE ACEEA AM CREAT URMATOAREA ADRESA DE E-MAIL :help_club_colectiv@gmx.de.

Asteptam cu interes reactiile voastre.


Sunt sigur ca toate familiile afectate doresc ca supravietuitorii sa beneficieze de cel mai bun tratament. Pentru ei insisi si pentru victimele nevinovate care s-au transformat in ingeri, suntem datori sa ii ajutam pe supravietuitori, ca sa traiasca o viata normala , atat cat mai este posibil.
Cu sinceritate, Marvin si Dennis“

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră