Elevii se întorc mâine la şcoală. CALENDARUL EXAMENELOR ŞI VACANŢELOR PE 2016

10 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
Elevii se întorc mâine la şcoală. CALENDARUL EXAMENELOR ŞI VACANŢELOR PE 2016

Anul școlar 2015 - 2016 are 36 de săptămâni de cursuri și însumează 177 de zile lucrătoare. Se va termina în 2016 pe 24 iunie, adică exact cu o săptămână mai târziu decât până acum. Tezele din semestrul al II-lea vor trebui susținute până la data de 20 mai 2016. Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar are 37 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 33 de săptămâni, 4 săptămâni fiind dedicate desfășurării examenului național de bacalaureat. Cursurile claselor terminale din învățământul liceal se încheie în data de 27 mai 2016. Pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 36 de săptămâni, din care durata cursurilor este de 35 de săptămâni, o săptămână fiind dedicată desfășurării evaluării naționale. Cursurile claselor a VIII-a se încheie în data de 10 iunie 2016. Pentru învățământul special - clasele a IX-a - a XI-a, ciclul inferior al liceului, filiera tehnologică, durata cursurilor este de 37 de săptămâni, însumând 181 de zile, potrivit RTV. 

Absolvenții de liceu se vor putea înscrie pentru a susține prima sesiune a examenului de Bacalaureat de anul viitor între 30 mai - 3 iunie. Primele probe încep pe 13 iunie, urmând ca pe 12 iulie să fie afișate rezultatele, înainte de contestații.

BACALAUREAT 2016.

13 — 15 iunie 2016 - Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română

15 — 17 iunie 2016 -Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă

21 — 24 iunie 2016 - Evaluarea competențelor digitale

27 iunie — 1 iulie 2016 - Evaluarea competențelor într-o limbă de circulație internațională.

4 iulie 2016- Limba și literatura română (probă scrisă)

5 iulie 2016 - Limba și literatura maternă (proba scrisă)

6 iulie- Proba obligatorie a profilului

8 iulie 2016 — Proba la alegere a profilului și specializării

12 iulie 2016 - Afișarea rezultatelor.

În aceeași zi vor putea fi depuse și contestațiile în intervalul orar 16.00 — 20.00, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 16 iulie.

 SFATURI PENTRU PĂRINŢI 

Încurajaţi-vă copilul să vă povestească ce prieteni are, cu ce probleme se confruntă şi cum îşi petrece timpul liber!

Petreceţi cât mai mult timp împreună şi fiţi dumneavoastră înşivă un bun exemplu!

Implicaţi-l în activităţi sportive sau artistice, în funcţie de aptitudini! Nu îl lăsaţi să petreacă prea multe ore în faţa calculatorului şi nu-i permiteţi să stea seara, afară, până la ore târzii!

SFATURI PENTRU COPII 

 

Respectaţi regulile de circulaţie şi nu alergaţi pe trecerile de pietoni!

Evitaţi zonele slab iluminate sau mai puţin circulate atunci când vă fixaţi un traseu pentru şcoală şi nu întârziaţi pe drum! Alegeţi să parcurgeţi acest drum împreună cu alţi colegi, mai ales dacă la ieşirea de la ore este seară!

Evitaţi utilizarea telefonului mobil pe stradă. E de preferat să nu ascultaţi muzică la căşti atunci când vă deplasaţi pe drumurile publice, deoarece atenţia voastră este, astfel, mult diminuată!

Nu acceptaţi compania unor persoane necunoscute şi nu primiţi nimic de la acestea, indiferent ce vă spun!

Evitaţi să aveţi asupra voastră sume mari de bani sau bijuterii deosebite, pentru a nu atrage atenţia infractorilor!

Sunaţi la 112 dacă sunteţi în pericol sau martorul unei infracţiuni!

LA ŞCOALĂ 

Alegeţi-vă cu grijă prietenii! Păstraţi-vă calmul când discutaţi în contradictoriu şi nu recurgeţi niciodată la violenţă pentru a vă impune părerile!

Aveţi grijă de lucrurile personale şi de bunurile şcolii! Nu umblaţi cu lucrurilor colegilor fără acordul lor şi nu le ascundeţi, nici măcar în joacă!

Păstraţi liniştea şi curăţenia în şcoală, nu alergaţi pe scări şi nu vă împingeţi colegii în pauze! Protejaţi elevii mai mici şi ajutaţi-i să se simtă în siguranţă!

În timpul pauzelor, nu părăsiţi incinta şcolii sau curtea unităţii de învăţământ!

Semnalaţi profesorilor prezenţa unor străini în şcoală sau în curte, mai ales dacă aceştia încearcă să atragă elevii în discuţii sau să le ofere vreun bun!

Nimeni nu are dreptul să vă ameninţe sau să vă vorbească urât. Spuneţi-le imediat profesorilor sau părinţilor dacă vă simţiţi agresaţi în vreun fel!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră