Eleva de aur a informaticii din Balcani este româncă

07 Oct 2019
Eleva de aur a informaticii din Balcani este româncă

Olimpiada Balcanică de Informatică a fost cucerită în acest an de elevii români. Medalia de aur a ajuns la noi în țară, după ce Alexa Tudose, elevă în clasa a XII-A la Colegiul Național „I. L. Caragiale" din Ploiești, a devenit prima fată din istoria concursului care și-a adjudecat cea mai strălucitoare medalie.

Colegii ei de echipă au cucerit alte trei medalii, informează antena3.ro.

Alexa Tudose se pregătește de Bacalaureat, având deja 14 medalii internaționale.

De data aceasta, clasarea de la Balcaniadă i-a reconfirmat valoarea, mai ales că s-a duelat cu 51 de concurenți din 13 țări.  „A fost o experiență benefică. Am fost mândră că am putut să-mi reprezint școala, județul și țara.

Rezultatul a venit ca o confrmare a faptului că acesta este domeniul care mi se potrivește cel mai bine”, a povestit Alexa Tudose. 

Însă nimic nu ar fi posibil fără ajutorul profesorilor de la Colegiul I.L. Caragiale, care antrenează aceste creiere geniale și ajută elevii din Ploiești să obțină cele mai importante premii de competiții internaționale de renume. 

Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti, care anunţă succesul Alexei, notează, în acest context, că România este pe locul 2 în UE ca procent de studente și specialiste angajate în IT&C.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră