Eleva de 10, eliminată la BAC, a fost admisă la două facultăţi

04 Aug 2015
Eleva de 10, eliminată la BAC, a fost admisă la două facultăţi
După ce a câştigat în Instanţă prima bătălie cu şefii Educaţiei, Alexandra Burtă, şefa de promoţie eliminată de la Bacalaureat, a dat examen la două facultăţi, reuşind să fie admisă la ambele.

Alexandra este acum studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe Bănci unde cu nota 9.57 a fost admisă la buget, şi la facultatea de Medicină, specializarea Farmacie, unde cu nota 6.90 a fost admisă la cu taxă, ambele urmând să le studieze la Timişoara.

Cu doar două zile înainte de expirarea termenului de înscriere la facultate, Instanţa s-a pronunţat. Sentinţa i-a fost favorabilă Alexandrei. Pe 19 august, la Curtea de Apel Oradea se va judeca contestaţia depusă de ISJ Bihor în cazul sentinţei dată de Tribunalul Bihor.

Alexandra Burtă a fost eliminată din Bacalaureat după ce o comisie delegată de la Ministerul Educaţiei a vizionat înregistrările de la proba de matematică şi a concluzionat că eleva de nota 10 a fost „sursă – a lăsat să se copieze de pe foile şi lucrarea ei, a comunicat cu colegii din spate şi lateral”, în timp ce alţi elevi au fost eliminaţi pe motiv că „par să comunice cu vecinii”, fără a se explica cu exactitate dacă aceştia comunică sau nu cu ceilalţi candidaţi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră