ULTIMA ORĂ. Elena Udrea, a doua vizită la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe ziua de astăzi. Ce a declarat despre „camera de arest, deja pregătită“. Ca şi data trecută

30 Oct 2015
ULTIMA ORĂ. Elena Udrea, a doua vizită la Direcţia Naţională Anticorupţie, pe ziua de astăzi. Ce a declarat despre „camera de arest, deja pregătită“. Ca şi data trecută
Fostul ministru Elena Udrea a revenit astăzi- după ce dis-de-dimineaţă- mai făcuse o vizită la aceeaşi instituţie- la sediul Direcției Naționale Anticorupție pentru a fi continuată procedura de prezentare a acuzațiilor în dosarul în care Parlamentul a încuviințat începerea urmăririi penale și reținerea acesteia, nu însă și arestarea preventivă. Cererea Elenei Udrea de recuzare a procurorului care instrumentează noul său dosar a fost respinsă, fostul ministru al Dezvoltării Regionale urmând să revină, vineri după-amiază, la DNA pentru a da declaraţii în cazul acuzaţiilor de luare de mită, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Fosta şefă PMP Elena Udrea astăzi, când s-a prezentat pentru a a doua oară la sediul DNA, că i s-a pregătit deja o cameră în arest, la fel ca şi "data trecută".

„Înţeleg că îmi făcuseră, îmi pregătiseră şi o cameră la arest. Data trecută a fost la fel, cred că a apărut la televizor. Data trecută când am ajuns în cameră, colegele de cameră mi-au spus că de o săptămână se lucra la camera respectivă. Deci toată lumea ştia că eu voi fi arestată, numai eu credeam că mai am o şansă să mă opun unei arestări care era deja de mult decisă", a precizat Elena Udrea, în această după-masa, la intrarea în sediul DNA.


Udrea: „Nu am promis niciodată dezvăluiri. Am spus că ceea ce am de spus o să spun“

După respingerea cererii, dosarul în care Camera Deputaţilor a avizat urmărirea penală şi reţinerea Elenei Udrea va rămâne în continuare la procurorul Mihaela Moraru, potrivit unor surse judiciare.  Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului urmează să revină, la ora 14.00, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru a da declaraţii în noul dosar, în care este suspectată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Întrebată de jurnaliști despre promisiunea de a face dezvăluiri, ea a replicat: „Nu am promis niciodată dezvăluiri. Am spus că ceea ce am de spus o să spun. Dezvăluiri, nu știu. Poate pentru presă. (...) Acum am ajuns în fața procurorilor, lăsați-mă să le spun lor întâi ce am de spus''.

În ceea ce privește reținerea și încătușarea, deputata a susținut că „sunt ilegale''. „Nu știu, se mai practică aceste cătușe? Sunt ilegale, să știți (...) scrie în lege. Este ilegal să pui cătușe. (...) Doar dacă am de gând să fug, să mă bat cu procurorii sau poliția ... poate atunci'', a susținut Udrea.

Vom reveni cu amănunte. 


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră