Elena Udrea, la ieșirea din penitenciar: A fost destinul meu să trec prin asta. Mi-a lipsit libertatea

07 Mai 2015
Elena Udrea, la ieșirea din penitenciar: A fost destinul meu să trec prin asta. Mi-a lipsit libertatea
Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul de Femei Târgșor, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu.

“Faptul ca eu, Elena Udrea, am putut sa ies astazi pe aceasta poarta arata ca justitia mai are o sansa, ca justitia mai poate sa fie dreapta”, a spus fostul ministru la iesirea din penitenciar.

“A fost destinul meu sa trec print-o experienta din asta. Multe lucruri nu am stiut si le-am tratat superficial. Astazi sunt 10.000 de oameni care isi pun speranta ca, iesind de aici, o sa fac ceva si pentru ei. Daca ar trebui sa pedepsim clasa politica ar trebui sa fiu printre ultimii pedepsiti”, a continuat Udrea, care a anunțat că va ramane in politica pentru ca “sunt foarte multe lucruri de schimbat, lucruri de indreptat”.

Fostul ministru a vorbit si despre conditiile din penitenciare si a acuzat ca a “vazut oameni care vorbesc de justitie, despre arest, fara sa cunoasca situatia”.

Elena Udrea a tinut sa ceara iertare mamei sale si prietenilor pe care i-a facut sa sufere in ultimele luni, cat timp s-a aflat in spatele gratiilor.

“O sa ma duc acasa, sa ma intalnesc cu cu prietenii. Imi cer iertare celor care au fost langa mine, este mai greu pentru cei de afara. Imi cer iertare si celor care s-au bucurat ca am ajuns aici, pentru ca inseamna ca am gresit facandu-i sa se bucure acum. Nu-mi cer iertare pentru acuzatiile care mi se aduc. Daca ar fi sa pedepsim clasa politica, atunci ar trebui sa fiu printre ultimii care sa ajunga aici”, a mai spus fostul ministru.

Udrea a povestit si despre ce i-a lipsit cel mai mult in lunile in care s-a aflat in arest preventiv.

“N-a fost usor, mi-a lipsit libertatea. Sunt parte a clasei politice si stiu ce se poate intampla daca o parte a justitiei se lasa controlata de politic”, a spus fostul ministru.

Ea i-a mulțumit lui Traian Băsescu pentru sustinerea pe care i-a acordat-o pe perioada cat a stat in arestul preventiv.

“Cred ca e un moment bun sa le multumesc celor care au vorbit cu onestitate despre situatia in care ma aflu, celor care m-au sustinut. Am vazut oameni care n-au fost de partea mea, care nu m-au simpatizat, dar care au avut puterea sa dezbata acest caz in mod corect si principial. In aceasi timp le multumesc celor care si-au exprimat increderea in Elena Udrea si in mod special domnului presedinte Traian Basescu”, a mai spus fostul ministru al Dezvoltării. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră