Elena Udrea, la Curtea Supremă. Magistrații judecă primul termen în dosarul GALA BUTE

16 Oct 2015
Elena Udrea, la Curtea Supremă. Magistrații judecă primul termen în dosarul GALA BUTE
Elena Udrea este aşteptată la Instanţa Supremă, unde astăzi are loc primul termen de judecată în dosarul Gala Bute. Dosarul a trecut de camera preliminară, unde atât la prima judecată, cât şi la contestaţia completului de doi judecători, instanţa a considerat că urmărirea penală a fost făcută făcută şi că poate începe procesul.
 
În dosarul GALA BUTE inculpați sunt Elena Udrea, Ion Ariton, Rudel Obreja, Tudor Breazu, Ştefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu şi Marius Botoroagă. 

"De astăzi, dosarul în care am fost 72 de zile arestată este public. Numit incorect si pe nedrept Gala Bute, (față de campionul Lucian Bute), în realitate ar trebui să fie Dosarul Elena Udrea, pentru că este un dosar în care procurorii au îngrămădit în mare viteză acuzații diverse la adresa mea, ținta fiind fără dubii arestarea", a scris azi Udrea pe pagina sa de Facebook.
 
"Abuz în serviciu în condițiile în care nu se precizează ce anume am făcut eu defectuos, ori nu am făcut deloc deși ar fi trebuit să fac, în ceea ce priveste implicarea MDRT în Gala Bute. Trei luări de mită, pentru care singurele probe sunt declarațiile, mai greu sau mai ușor date de foști colaboratori, care fiind puși în fața probelor și cu amenințarea arestării, sfârșesc prin a recunoaște că au luat bani, dar evident, nu pentru ei ci pentru șef, pentru Elena Udrea! Ceea ce le-a adus libertatea, mie arestarea și, pentru ei în loc de o pedeapsă întreagă, reduceri succesive ale acesteia! (...)
 
Fiți siguri că mă voi apăra cu toate armele, nu pentru că mă consider în general un politician fără greșeli ci pentru că acest dosar este proba justiției de tip nou, în care delațiunea este suficientă în inculparea și arestarea unui om", a mai scris Elena Udrea pe Facebook. 

De ce este acuzată Elena Udrea
 
Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.
 
În dosar au fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.
 
Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră