Elena Udrea: Dacă torni și dai declarațiile pe care le vrea DNA, scapi

28 Mar 2017 | scris de Cristi Semeghin
Elena Udrea: Dacă torni și dai declarațiile pe care le vrea DNA, scapi

La doar câteva ore după ce a aflat sentința pe care i-a dat-o instanța supremă în dosarul "Gala Bute", în care a fost condamnată la șase ani de închisoare cu executare, Elena Udrea a fost prezentă în studiourile televiziunii România TV, în cadrul emisiunii Vorbe grele, realizată de Victor Ciutacu.

Având în vedere că în speța comentată e vorba de propria persoană, Udrea a redevenit mai puțin îngăduitoare, eliberându-se de evlavia creștină cu care se încărcase în timpul cercetării penale și a lansat o serie de acuzații .

"Sentința e un abuz. Dacă nu făceam această mascaradă de doi ani, puteau să dea această sentință încă din aprilie 2015. Cum să le dai turnătorilor cu suspendare. Cei care au turnat împotriva mea, au primit toți cu suspendare. Pentru o simplă declarație am stat în arest și acum sunt condamnată. Cine nu a turnat împotriva mea a primit cu executare. Dacă torni și dai declarațiile pe care le vrea DNA, scapi. Dacă nu, nu. În acest caz numai eu dau bani înapoi. Trebuie să dau banii înapoi mituitorilor. Mituitorul Gărdean nu este judecat, are dosarul la DNA și trebuie să îi dau și banii.", a dezvăluit Udrea.

"Dorin Cocoș i-a dus 500.000 de euro lui Coldea. Nu o spun prima dată.Mai mulți judecători au ajuns la Înalta Curte cu sprijinul lui Florian Coldea. Florian Coldea l-a trimis pe Sebastian Ghiţă în arest la Dorin Cocoş să îi transmită să stea liniştit, să nu spună nimic pentru că totul va fi bine. Am crezut că nu mai sunt judecători care nu mai răspund la comanda sistemului. Cred că una dintre judecătoare nu a mai răspuns la comenzile sistemului. Coldea nu mai e la butoane şi am înţeles că nu mai are nici bodyguard după el. Doamne ajută. Pentru mine bătălia e pe viaţă şi pe moarte. Acuzaţiile astea sunt minciuni sfruntate. În apel nu o să mai merg pe principiul să nu mai deranjăm completul de judecată", a tunat Udrea la România TV.

Având în vedere că e doar prima instanță, și că sentința poate fi atacată, nefiind definitivă, cu siguranță momentele în care Elena Udrea va lansa în piață noi informații despre sistemul la construcția căruia a contribuit din plin și de care a beneficiat atunci când era pe val și blondă la Cotroceni, vor fi din ce în ce mai dese. Un spectacol de sunet și lumină, din care, noi vom rămâne cu dilema cetățeanului turmentat, ce ne bântuie de mai bine de-o sută de ani...

_________________

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a fost condamnată marţi, de instanţa supremă, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute pentru abuz în serviciu şi luare de mită. Sentinţa nu este definitivă, putând fi contestată. Ea a fost achitată pentru acuzaţia de tentativă de folosire de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Magistraţii au mai dispus ca Elena Udrea să plătească suma de 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile către Autorittatea Naţională pentru Turism şi pe fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, să plătească către Ministerul Finanţelor 737.507 lei despăgubiri civile, plus dobânzi şi penalizări.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră