Ela Crăciun lansează prima dezbatere online cu privire la educația sexuală în școli

22 Feb 2018 | scris de Sebastian S. Eduard
Ela Crăciun lansează prima dezbatere online cu privire la educația sexuală în școli


Este nevoie sau nu de educație sexuală în școli? Și dacă este nevoie de la ce vârstă trebuie să înceapă acest demers? Acestea sunt două dintre întrebările esențiale pe care mulți dintre părinții care au copii cu vârste de peste 7 ani și le-au pus iar sistemul educațional din România încearcă să răspundă. Ela Crăciun, cel mai citit blogger de parenting din România, va organiza, în data de 27 februarie, prima dezbatere online cu tema “La ce vârstă vorbim despre sex”. Evenimentul va putea fi urmărit live pe pagina de Facebook a Elei Crăciun și ascultat în direct pe radio Smart FM, începând cu ora 12.00.  

La întrebările părinților vor răspunde, timp de o oră și jumătate, psihologi, vedete, educatori și persoane de decizie. În studioul Smart Fm vor fi prezenți:

-          Psihologul Cristina Fulop va spune ce efecte are în viața unui adult lipsa educației sexuale în copilărie.

-          Directorul educațional al școlii Olga Gudynn, Elena Riedl, va explica de la ce vârstă ar trebui începute programele educaționale în școli.

-          Consilierul educațional al școlii Olga Gudynn, Dobrescu Vioricava povesti cum se manifestă curiozitatea celor mici cu privire la acest subiect și care sunt cele mai frecvente întrebări.

-          Daniela Călugăru, consilier în cadrul Ministerul Educației Naționale aduce noutăți despre cum vede statul introducerea orelor de educație sexuală în școli și în ce direcție ne îndreptăm.

-          Cerasela Rogen, coach ne va ghida printre cele mai bune abordări în comunicare în relația cu cei mici

-          Miruna Pătrașcu, trainer de parenting la Parentime.ro va spune care este părerea părinților despre subiect.

-          Anca Serea și Adi Sână vor povesti despre experiența lor de părinți și când au început să discute cu cei mici despre acest subiect.

Dezbaterea își dorește să aducă în atenția părinților și a persoanelor de decizie un subiect sensibil, dar extrem de important pentru dezvoltarea emoțională a copilului. Conform specialiștilor, curiozitatea este firească de aceea nu trebuie tratată ca un subiect tabu de către adulți. Cel mai grav lucru care se poate întâmpla, spun aceștia, este ca cei mici să își formeze ideile despre activitatea sexuală de la alți copii mai mari sau din surse periculoase pentru ei. Internetul și rețelele sociale, contactul nesupravegheat cu alți copii mai mari, sunt primele momente în care un copil ia contact cu acest subiect, iar lipsa unui filtru poate avea efecte foarte grave.

Este momentul ca toată lumea să înțeleagă rolul pe care educația sexuală  îl are în informarea corectă a copilului. Părinții, formatorii și școala sunt deopotrivă responsabili de educația viitorilor adulți. Trebuie să fim cinstiți cu noi înșine și să afirmăm că educația sexuală tot la capitolul educație se încadreazăVă invit să fiți alături de mine pentru o oră și jumătate în care vom discuta despre sănătatea emoțională a copilului și modul în care discuția despre sex îi poate ajuta pe cei mici să fie adulții fericiți de peste 20 de ani”,  spune Ela Crăciun.

Evenimentul este susținut de partenerii media www.a1.rowww.sfatulparintilor.ro si www.qbebe.ro


 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră