Șefa executorilor judecătorești, ARESTATĂ pentru evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la circa trei milioane de euro

22 Apr 2015
Șefa executorilor judecătorești, ARESTATĂ pentru evaziune fiscală. Prejudiciul se ridică la circa trei milioane de euro
Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a Dorinei Gonț, șefa Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Alături de Gonț, au mai fost arestați Radu Abagiu, Adrian Mihai și Ciprian Nistor. Toți patru sunt acuzați într-un dosar de evaziune fiscală în care prejudiciul se ridică la circa trei milioane de euro. Aceștia pot contesta decizia în termen de 48 de ore de la comunicare.

"Dispune arestarea preventivă a inculpaților Dorina Gonț, Radu Abagiu, Adrian Mihai și Ciprian Nistor pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data punerii în executare a mandatelor de arestare. În baza art. 229 Cod procedură penală încunoștiințează de îndată Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Voluntari, în vederea luării măsurilor legale de ocrotire față de minorul (...), aflat în întreținerea inculpatului Ciprian Nistor. Pronunțată în camera de consiliu azi, 22.04.2015, ora 09,00", se arată în minuta deciziei CAB.

În acest dosar, polițiștii au efectuat luni 15 percheziții în București, Ilfov și Ialomița.

"Activitățile sunt efectuate într-o cauză penală ce vizează activitatea infracțională a lucrătorilor unui birou de executor judecătoresc și a reprezentanților a 10 de societăți comerciale, ce sunt bănuiți de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, săvârșită prin sustragerea de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, prin evidențierea unor operațiuni comerciale fictive", se arată într-un comunicat al Poliției Române. (V.M.)


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră