Preşedintele EBU vine la Bucureşti pentru a discuta despre Eurovision

05 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Preşedintele EBU vine la Bucureşti pentru a discuta despre Eurovision

Până acum, EBU a refuzat orice alternativă pentru ca ţara noastră să fie reprezentată pe scena de la Stockholm. Au precizat că Romania se poate înscrie abia anul viitor, dacă TVR îşi achită datoriile către organizaţie, scrie stiri.tvr.ro. Până acum, TVR a cheltuit 165.000 de euro pe taxa de participare, selecţia natională şi cazarea în capitala Suediei.

Pro Tv a trimis o scrisoare deschisă către EBU, în care invită Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune să-şi reconsidere decizia şi să caute, alături de reprezentanţii televiziunii comerciale, soluţii pentru participarea lui Ovidiu Anton la concursul de la Stockholm.

Într-un răspuns oficial adresat luni Pro Tv, EBU a susţinut că repetiţiile pentru concursul muzical au început deja, iar planul de producţie a fost finalizat fără prezenţa României. "Nu există nicio soluţie pentru participarea României în acest an. Ne pare rău pentru faptul că lui Ovidiu Anton nu îi mai este permis să cânte la Stockholm, cu atât mai mult cu cât cunoaştem înţelesul şi sensul din spatele piesei sale", menţionează, printre altele directorul general EBU, Ingrid Deltenre, în răspunsul oficial transmis către Pro TV, conform mediafax.ro.

Televiziunea Română a fost retrasă, la 22 aprilie, de la serviciile de membru EBU din cauza datoriilor acumulate încă din 2007. Una dintre consecinţe a fost eliminarea din competiţia muzicală Eurovision. Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune exclusă din asociaţie. De asemenea, este prima oară când o ţară este exclusă din concurs.

Citeşte şi: Premieră: Eurovisionul, transmis în direct în Statele Unite

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră