Dumitru Fărcaş va fi înmormântat cu onoruri militare în comuna natală din judeţul Maramureş

09 Aug 2018
Dumitru Fărcaş va fi înmormântat cu onoruri militare în comuna natală din judeţul Maramureş

Taragotistul Dumitru Fărcaş va fi înmormântat joi, cu onoruri militare, în comuna natală Groşi, din judeţul Maramureş. Trupul neînsufleţit al artistului este depus într-un cavou construit în spatele casei părinteşti.

"A fost dorinţa artistului exprimată în mai multe ocazii, inclusiv în desele vizite pe care le făcea acasă. Dumitru Fărcaş va fi înmormântat cu onoruri militare, după ce la Casa Studenţilor din Cluj va avea loc ceremonia funerară", a spus viceprimarul localităţii, Gavril Ardusătan.

„Ceremonia religioasă amplă, Prohodul, va avea loc joi de la ora 11 la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, după care convoiul cu sicriul va fi transportat la Groşi, la casa părintească a lui Dumitru Fărcaş, unde va avea loc înmormântarea, cu onoruri militare şi vor fi trase salve de armă. a avea loc şi un moment folcloric de jale, cu taragotişti şi intrepreţi de muzică populară, în memoria lui Dumitru Fărcaş. Estimăm ca înmormântarea să aibă loc undeva în jurul orei 16”, a spus Ardusătan.

Viceprimarul comunei Groşi a afirmat că la înmormântare vor participa oficialităţile locale, săteni, precum şi numeroşi artişti care l-au cunoscut sau au colaborat de-a lungul carierei profesionale cu Dumitru Fărcaş.

Maestrul Dumitru Fărcaş a murit în noaptea de luni spre marţi, într-un spital din Cluj Napoca, în urma unui infarct, la vârsta de 80 de ani. 

CITIŢI ŞI: S-au stins Dumitru Fărcaş şi sunetul taragotului său fermecat!

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră