Şeful DSVSA Argeş: Copiii nu s-au îmbolnăvit de la brânza de Brădet

02 Mar 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Şeful DSVSA Argeş: Copiii nu s-au îmbolnăvit de la brânza de Brădet

"E-coli descoperită în brânza de vaci de la Brădet nu are nicio legătură cu moartea bebeluşilor. Lotul de brânză în care s-a descoperit bacteria ucigaşă este din data de 22 februarie, mult după decesul copiilor. Aşadar încă nu s-a descoperit cauza îmbolnăvirii bebeluşilor, iar şansele sunt aproape nule”, a declarat Dănuţ Lupu, la un post tv.

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet din Argeş, Marius Badea, a anunţat că va închide producţia şi că nu mai crede în reabilitarea unităţii, deşi este posibil ca "ministrul să se fi grăbit să arate" spre firmă. El spune că societatea are 63 de angajaţi, iar cifra de afaceri în 2015 a depăşit 2.500.000 de euro.

"Ne mergea bine, după ce acum şapte ani fabrica a ars. Atunci am primit ajutor de la o fabrică din ţară şi ne-am redresat. Acum, nu mai cred. Oricum, nu vom mai produce până nu se clarifică situaţia. Nici eu, la cea mai mică suspiciune că produsele Brădet ar putea face rău, nu aş mai da copilului meu să mănânce. Îi înţeleg pe toţi cei care m-au sunat să mă întrebe dacă să mai consume sau nu. Eu cred că ministrul s-a grăbit să arate spre noi, dar nu pot decât să aştept rezultatele. Dacă magazinele vor să returneze marfa, o pot face. Rămâne la aprecierea acestora. Eu am discutat cu cei cărora le-am livrat marfa, decizia le aparţine", a mai spus patronul Lactate Brădet.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră