Drumul lui Făt Frumos - Bacău 2017

07 Aug 2017
Drumul lui Făt Frumos - Bacău 2017

Am pornit pe drumul lui Fat Frumos si ne –am oprit la Bacau..
Drumul trecea prin frumosul parc ce poarta numele personalitatii academicianului Cancicov. Eram siguri ca Ileana Sanziana a fost vazuta in parc. 

Caldura mare. Ne-am strins cu totii pe la ora 17 si i-am asteptat pe cei mici sa o salvam pe Ileana Sinziana. Tonul la drum dar si la cantec l-au dat un grup de Sanziene mici care a cantat chiar in palatal Imparatului si al Imparatesei. Pe nesimtite Muma Padurii le-a oferit cite o coronita tuturor Ilenelor din Imparatie facindu-le astfel” captivele” ei.

In frunte cu Fetii Frumosi, veniti pe lume din lacrima Fecioarei Maria, am pornit cu mic cu mare sa salvam Ilenele Sanziene. Muma Padurii a baut din apa “plata” iar Fat Frumos din apa cu putere. Dupa o lupta zdravana, Muma Padurii a fost infrinta iar Ilenele Sanziene s-au intors impreuna cu Fetii Frumosi in Imparatia fratelui de cruce a lui Fat Frumos - Ros Imparat.    

Bacaul – un oras cu oameni primitori si calzi la suflet. A fost o bucurie sa le auzi vorba dulce si sa le vezi zambetele. Parintii sau jucat alaturi de cei mici devenind pentru citeva minute Eroii din Povesti.

Multumim Primariei si Consiliului local Bacau pentru pretiosul sprijin pe care ni l-au acordat. Multumim echipelor ce au stat alaturi de noi (sonorizare, Jandarmerie, paza si protectie etc).

Comorile daruite de Editura Humanitas junior au fost descoperite de catre cei mici iar sarbatoarea a fost ”sarbatorita “cu inghetata. Echipa Abracadabra multumeste celor mici si mari din Bacau pentru ca au intrat in Magia Povestilor Romanesti in Festivalul Vacantei 2017.


Simbata, 12 august 2017, va invitam in Gradina TVR, de la ora 11, pentru a va povesti ce s-a intamplat la Bacau, a reface cu voi dragi  copii povestea, dar si pentru a–l cunoaste pe Genar, un om aprig la manie. Drumul lui Fat Frumos trece si peste tarimul acestuia. De aici vom porni spre marea cea mare si vom ajunge in 19 august la Mangalia pentru ca Drumul lui Fat Frumos trece si prin cetatea  de pe malul Marii Negre.
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră