Drama neştiută din viaţa lui Clotilde Armand: Mult timp am negat realitatea

29 Noi 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Drama neştiută din viaţa lui Clotilde Armand: Mult timp am negat realitatea

Este vorba despre două fetiţe, Ondine şi Clara. Ondine a murit subit când era bebeluş. „Mă întorc la Ondine. Când a murit, am crezut că va fi sfârşitul perioadei fericite din viaţa noastră, sfârşitul tuturor ambiţiilor pentru mine şi pentru Sergiu. Adică mi se părea că lovitura sorţii e aşa de mare, că nu ne vom reveni niciodată. Aşa eram convinsă", scrie Clotilde Armand.

Clara, primul său copil, a decedat în 2011, când avea 10 ani, după ce a fost lovită de un motociclist pe o trecere de pietoni, în Franţa. Clotilde Armand spune în cartea sa că astfel de cazuri, precum al Clarei, se întâmplă atât de rar în Franţa, încât povestea lor pare a unor extratereştri şi admite, că din păcate, în România, familiile sunt mult mai lovite de astfel de catastrofe.

"După accident, mult timp am negat realitatea. Apoi, m-am gândit că avem o parte din familie pe pământ şi o parte în ceruri, o parte care ne aşteaptă şi pe noi. M-am gândit că ne vom ruga mult şi prin rugăciune, prin împărtăşanie, prin mintea noastră vom fi mereu împreună şi va fi ca înainte. Vom vorbi cu ea aşa, normal, în viaţa de zi cu zi. La început voiam să-i pun masa Clarei cu noi şi îmi amintesc cât de mult am suferit şi am plâns când Sergiu a refuzat categoric să-i pun pantofii sub bradul de Crăciun. În amintirea Clarei, dau fiecărui copil câte un lucru de-al ei, pentru că aşa făcea ea: dădea cadouri tuturor", scrie Clotilde Armand.

Despre familia din care se trage, Clotilde Armand scrie că e veche de cel puţin 500 de ani. Ea spune că mama sa provine dintr-o alianţă între familia de Champs de Saint-Leger, nobilă, dar săracă, şi  familia Claret, foarte bogată, industriaşi din regiunea lyoneză. 

"Tatăl meu aparţine unei familii de intelectuali. Tatăl lui, celălalt bunic al meu, era medicul legist din Vichy, iar mama lui, bunica, era născută Giraudoux. Naşul tatălui meu, care îi era şi unchi, a fost Jean-Pierre Giraudoux, fiul unic a lui Jean-Giraudoux, scriitorul francez cunoscut în special pentru piesa sa Război cu Troia nu se face”, îşi descrie originile Clotilde Armand.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră