EXCLUSIV. Imagini cu Dragoș Dobrescu, "miliardarul fără chip" (FOTO)

21 Mar 2019 | scris de Cristi Semeghin
EXCLUSIV. Imagini cu Dragoș Dobrescu, "miliardarul fără chip" (FOTO)

Plecat la absolutistul "Statul sunt eu!", asumat întrutotul de Nicolae Ceaușescu, noua organizare socială a României a urmat un dicton actualizat: "Statul sunt ei!".

Cine sunt ei? Ei sunt pionii unor rețele de putere și influență, cei care dezbat, împart și hotărăsc cât din binele tuturor poate converge în mai binele lor, în orice domeniu, în orice subiect.

De-a valma, în cadrul acestui segment al societății se înfruntă diverse clanuri, în cadrul cărora relațiile s-au sudat după gradul de rudenie, fie de subordonare prin foste sau actuale servicii de informații.

Dar, uitat ceva vreme, multe dosare împrietenindu-se cu praful prin sertare de birou, actul de justiție s-a întors cu fața spre România, poporului fiindu-i oferit spectacolul dreptății în piața centrală, cu personaje notorii despre care niciodată n-ai fi spus că vor ajunge în situația în care sunt nevoiți să-și demonstreze nevinovăția.

Din spatele acestor acțiuni în care DNA își demonstrează nu doar priceperea ci și forța, se poate distinge apariția unui nou personaj important : denunțătorul.

Denunțătorul este de cele mai multe ori protejat. Persoana care împărțind beneficiile ilegalităților cu cei învinuiți de procurori s-a adaptat nevoilor DNA, și prin spovedanie, furnizând mărturii ale infracțiunilor, beneficiază de protecția instituției, cumva imunizându-se în fața legii, reamintim, aceeași pentru toți, până în momentul în care apare alt denunțător, gata să se spovedească la rândul lui, detronându-l din poziția privilegiată...

Dragoș Dobrescu este un român care locuiește pe Coasta de Azur, figură importantă a așa-numitului grup de la Monaco, menționarea numelui său în media atrăgând imediat adăugarea sintagmei „om de afaceri controversat”, care până astăzi a făcut parte dintre cei protejați de organele de anchetă, alături de alți martori "cheie", ce și-au adus contribuția în constituirea unor dosare ce vizează diverși politicieni.

Dobrescu, "miliardarul fără chip", face parte din categoria celor care deși dețin controlul, doresc și chiar reușesc să nu fie vizibili, în ciuda faptului că se vorbește că ar fi în posesia unei averi colosale, deținător a zeci de proprietăți imobiliare în București și controlând direct sau prin interpuși alte afaceri cu atât de multe zerouri în coadă încât , lumea nu-l cunoaște, nicio fotografie de-a sa nefiind publică.

După oarece perioadă de acalmie, pentru prima dată în acest an, numele lui Dragoș Dobrescu a reapărut în atenția opiniei publice după ce fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, a făcut o serie de denunțuri la DNA.

Într-una din aceste sesizări, Alina Petre menționează o discuție la care a asistat, purtată de Dragoș Dobrescu, Elan Schwartzenberg şi un ofițer SRI, la care s-ar fi pus la cale asasinarea lui Codruț Marta, fostul șef de cabinet al fostului șef ANAF, Sorin Blejnar.

"Atmosfera de la masă a fost tensionată datorită acestor discuţii, mai ales din momentul în care Dobrescu Dragoş a declarat că Marta Codruţ trebuie să fie lichidat şi a precizat că urmează să îngroape cadavrul într-o pădure, precizând textual: «Băi, ăsta acum se joacă cu noi? I-am dat mână liberă şi el acum se apucă să ciripească? Gata, Codruţ trebuie să dispară! Şi ştiu şi pădurea unde să-l îngropăm». La câteva zile după această petrecere, soţul meu, Măgureanu Marian, a venit acasă extrem de şocat şi mi-a declarat că Dobrescu Dragoş si Schwartzenberg Elan sunt extrem de periculoşi, că ştie că l-au lichidat deja pe Marta Codruţ şi că l-au îngropat într-o pădure, exact așa cum şi declaraseră la masa respectivă, şi mi-a precizat că nu se aștepta la aşa ceva şi a avut impresia la acel moment că cei doi glumesc. După alte câteva zile s-a anunţat oficial în presă dispariţia lui Marta Codruţ, ceea ce mi-a întărit convingerea că cei doi, Dobrescu Dragoş şi Schwartzenberg Elan, sunt ordonatorii asasinatului”, a scris în denunţ Alina Petre, conform mai multor surse din media.

În mod surprinzător, joi, 12 mai 2016, procurorii anticorupție au efectuat o serie de percheziții la locuința din București a lui Dragoș Dobrescu. Știrea a răsuflat în media de-abia în cursul dimineții de vineri și conform unor surse din cadrul anchetei, perchezițiile au vizat și sediul firmelor din grupul Monolit, deținut de Dobrescu.

Numele lui Dragoș Dobrescu apare într-un dosar în care, potrivit surselor citate, ar fi plătit cea mai mare parte a contravalorii unui apartament de lux achiziționat de Crin Antonescu și soția sa, europarlamentarul Adina Vălean,  pe care cei doi l-au cumpărat de la Marian Măgureanu, fiul lui Virgil Măgureanu.

Acest moment, în care DNA reușește să-și concentreze atenția asupra lui Dragoș Dobrescu și a afacerilor sale, este capabil să declanșeze o reacție în lanț, cu urmări imprevizibile atât în lumea politică cât și în cea de afaceri, având în vedere omniprezența sa în puncte cheie din rețeaua prin care bunurile pe care comuniștii le declarau aparținând întregului popor s-au transferat în proprietatea celor mai aleși fii ai aceluiași popor.

Până atunci, miscareaderezistenta.ro oferă societății românești, în exclusivitate, o primă întâlnire cu imaginea celui care a fost, până astăzi, "miliardarul fără chip" - Dragoș Dobrescu.

 dragos dobrescu imagine

 

dragos dobrescu foto

Dragoș Dobrescu, în dreapta imaginilor de mai sus.

dragos dobrescu foto1

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră