Dragnea: PSD nu are în calcul comasarea DNA cu DIICOT

02 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Dragnea: PSD nu are în calcul comasarea DNA cu DIICOT

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a infirmat joi că social-democrații ar fi propus comasarea DNA cu DIICOT și a precizat că nu au în plan acest lucru, catalogând această informație ajunsă în spațiul public ca fiind "manipulare și dezinformare", potrivit agerpres.ro.

"Altă manipulare și dezinformare. Am auzit la un post de televiziune aseară pe un domn cu batistuța la rever, foarte elegant, de altfel, și foarte bun jurnalist, care, probabil, a primit și dumnealui de la altcineva câteva informații, că este certă dorința noastră de a comasa DNA cu DIICOT. Vreau să vă aduc aminte: sunt declarații publice, doamna Raluca Prună, care este cea care a inflamat discuția despre CEDO și despre situațiile din închisorile din România, este cea care în 30 noiembrie anul trecut a anunțat că unul din proiectele dumneaei pe care le are în vedere este comasarea între DNA și DIICOT. Culmea ipocriziei este că această doamnă a participat și participă în continuare la organizarea și mobilizarea acestor mitinguri. Nu știu dacă este implicată și în treaba cu huliganii, nu cred. Niciodată PSD nu a venit cu această propunere, nici nu avem în plan nici acum, nici mai târziu. În primul rând, mi s-ar părea o prostie ca două instituții care funcționează de sine stătător acum să fie comasate", a spus Dragnea într-o conferință de presă după ședința CExN al PSD.

El a adăugat că s-a construit un plan în care "aruncă unul la o televiziune această minciună", după care toată lumea își dă cu părerea despre ceva care nu există, "doar-doar se mai pun niște paie pe foc".

"Am văzut mai devreme pe un site o analiză din surse sută la sută sigure care arată planul PSD și al Guvernului de a pune mâna pe toată Justiția, cu schimbarea procurorului general, a doamnei Kovesi, cu modificarea legislației, punem mâna pe toată Justiția, pe tot sistemul, pe convorbiri. Această mașinărie de manipulare și de dezinformare, care nici măcar nu știu dacă își are toate originile la noi în țară, nu ne poate duce la lucruri bune. Nu există un asemenea plan, este o aberație, dar se încearcă ca din ce în ce mai mulți oameni să fie speriați de ceva care nu există", a mai declarat Dragnea.

Acesta a precizat că i-a făcut plângere penală jurnalistului care a incitat oamenii să vină la el acasă.

"Eu le spun tuturor: eu sunt aici, uitați-mă! Mai dau o informație publică: nu am SPP. Sunt doar eu cu șoferul. E un băiat tânăr, destul de fricos. Nu sunt apărat, nu sunt înconjurat de nimeni. Acelui domn i-am făcut plângere penală, poate se abțin toți", a spus Dragnea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră