Două nave s-au ciocnit în Marea Neagră. Una dintre ele, rusească, s-a scufundat

27 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Două nave s-au ciocnit în Marea Neagră. Una dintre ele, rusească, s-a scufundat

O navă rusească de recunoaştere s-a scufundat joi în Marea Neagră după s-a ciocnit cu o navă-cargo, care transporta animale, aflată sub pavilionul Togo. Coliziunea s-a produs la 40 km de zona de coastă a Istanbulului, la nord-vest de Strâmtoarea Bosfor, relatează Sky News şi AP.  

Cei 78 de membri ai echipajului, aflaţi la bordul navei ruseşti de recunoaştere Liman, au fost evacuaţi şi salvaţi. 15 sunt marinari. Garda de Coastă turcă spune că toţi au fost salvaţi după ce în zonă au fost mobilizate bărci şi elicoptere.

Un reprezentant al Agenţiei Martime GAC a declarat că vasul rusesc şi cel din Togo, Youzarsif H, s-au ciocnit din cauza ceţii şi a vizibilităţii reduse. 

Ministerul rus al Apărării a spus că echipajul de pe Liman a încercat să menţină nava pe linia de plutire, dar aceasta s-a găurit în urma coliziunii.

Imediat după incident, premierul turc Binali Yildirim a avut o convorbire telefonică cu omologul său rus Dmitry Medvedev, pentru a-şi exprima tristeţea în legătură cu accidentul din Marea Neagră.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră