Procurorul general, Tiberiu Niţu, la locul TRAGEDIEI: Dosarul penal deschis in rem pentru OMOR CALIFICAT şi DISTRUGERE a fost preluat de Parchet

31 Oct 2015
Procurorul general, Tiberiu Niţu, la locul TRAGEDIEI: Dosarul penal deschis in rem pentru OMOR CALIFICAT şi DISTRUGERE a fost preluat de Parchet
Procurorul General al României, Tiberiu Niţu, a anunţat, în urmă cu puţin timp, că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat de la Parchetul Capitalei dosarul privind incendiul de la clubul Colectiv
 
"Am preluat dosarul de la Parchetul Capitalei, datoriă anvergurii situaţiei şi datorită faptului că trebuie lucrat cu foarte multe instituţii. S-a început o anchetă penală la Parchetul Capitalei. Este începută urmărirea penală cu privire la faptele de omor calificat şi distrugere calificată. Pentru început. Urmează să efectuăm şi celelalte acte, pentru a putea epuiza cercetarea la faţa locului. Cred că momentan este prematur să ne pronunţăm în legătură cu decizii. În momentul de faţă, colegii noştri sunt aici şi aşteaptă să intre în locaţie. Momentan, din datele pe care eu le am, aşteptăm să intrăm în zona respectivă. Nu este vorbă că bănuim pe cineva de intenţie, dar se urmăreşte fapta mai gravă şi în urma cercetării vom afla ce s-a întâmplat. Din datele pe care le am, momentan nu se poate intra în zona respectivă, aşteptăm ca experţii să ne lase să intrăm. Nu pot să vă spun dacă sunt concludentele imaginile, ce s-a ridicat, ce nu s-a ridicat, voi merge şi eu la faţa locului şi vă vom comunica tot. În final, doresc să transmit toată compasiunea mea familiilor victimelor şi să îi asigur că vom aloca toate resursele pentru a soluţiona acest dosar", a declarat Niţu de la locul tragediei. 
 
Anterior, Parchetul General anunţase, prin intermediul unui comunicat, că "procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus, la data de 31 octombrie 2015, în temeiul dispoziţiilor art. 325 Cod procedură penală, preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a cauzei privind incendiul produs în Clubul Colectiv din Municipiul Bucureşti, soldat cu decesul mai multor persoane şi vătămarea corporală a altora".
 
"Considerentele care au stat la baza preluării au vizat caracterul complex al cauzei determinat de împrejurările în care s-a produs incendiul, de urmările grave ale acestuia şi constatând că pentru finalizarea urmăririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmărire penală cu implicarea unor structuri centrale ale altor autorităţi, fiind necesară şi alocarea de resurse logistice suplimentare.
 
O echipă de procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică – Biroul de criminalistică participă, împreună cu efective de poliţişti de la I.G.P.R – D.I.C. şi Serviciul Omoruri din D.G.P.M.B., la cercetarea la faţa locului.
Din primele verificări şi acte efectuate a rezultat că, în seara zilei de 30 octombrie 2015, în timpul desfăşurării unui concert de muzică rock, s-a produs un incendiu într-un imobil din strada Tăbăcarilor nr. 7, Sectorul 4, având ca urmare decesul mai multor persoane şi vătămarea corporală a altora", se mai arată în comunicatul procurorilor.
 
Arafat: Numărul victimelor ar putea să crească
 
Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a anunțat, sâmbătă dimineața, că bilanțul victimelor incendiului de la clubul Colectiv din Capitală este deocamdată neschimbat, însă numărul victimelor ar putea să crească din cauza gravității rănilor.
 
"Având în vedere gravitatea victimelor este posibil (...) să apară și alte decese. Acest lucru putem să îl spunem pentru că este un prognostic al unor pacienți care este extrem de rezervat. Bilanțul poate să sufere modificări. În momentul de față, bilanțul este: 26 de decese în pre-spital, unul în spital, deci 27 în total, 184 prezentări în total în spitale dintre care 146 au rămas internate", a spus Arafat, la Palatul Victoria, după reuniunea Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
 
El a mai spus că, din totalul persoanelor decedate, 17 sunt neidentificate, iar din cei 146 de pacienți internați în spitale, 5 au rămas de asemenea neidentificați până la această oră.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră