Dosarul de candidatură pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente este gata. Rezultatul: noiembrie 2017

20 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
Dosarul de candidatură pentru relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente este gata. Rezultatul: noiembrie 2017

Guvernul României a finalizat dosarul de candidatură pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA), în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană, potrivit unui Memorandum adoptat, joi, de Guvern.

”Relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente reprezintă o oportunitate importantă pe care România ar putea să o valorifice. Atragerea unui sediu de agenție a Uniunii Europene ar contribui la creșterea rolului și vizibilității României ca stat membru. Avem o propunere viabilă, iar România deține o expertiză substanțială în sectorul medical. Vreau să evidențiez efortul susținut depus de către toți colegii care au lucrat pe acest dosar'” a declarat premierul Mihai Tudose.
 

Hotărârea finală, noiembrie 2017

Potrivit comunicatului Guvernului, emis joi, după runde succesive de vot secret , rezultatul va fi cunoscut în cursul lunii noiembrie 2017. 
Agenția Europeană pentru Medicamente, una dintre cele mai mari și importante agenții europene, își are în acest moment sediul la Londra. Este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecția și promovarea sănătății publice, prin intermediul evaluării și supravegherii medicamentelor destinate uzului uman. Comisia Europeană va examina proiectele și va trimite propria evaluare Secretariatului General al Consiliului până la 15 septembrie 2017, urmând ca hotărârea finală să fie luată în marja Consiliului Afaceri Generale din noiembrie 2017. Decizia ar urma să fie formulată în baza unor runde succesive de vot secret, fiecare stat membru având un număr egal de voturi. Statul membru care va fi selectat pentru găzduirea sediului Agenției Europene pentru Medicamente nu va mai putea candida pentru relocarea Autorității Bancare Europene”, se precizează în comunicatul Guvernului. 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră