Emil Boc şi Cătălin Predoiu, martori în dosarul „GALA BUTE“? Ce a declarat ELENA UDREA

23 Sep 2015
Emil Boc şi Cătălin Predoiu, martori în dosarul „GALA BUTE“? Ce a declarat ELENA UDREA
Fostul ministru Elena Udrea s-a prezent astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a fost programat un nou termen în dosarul "Gala Bute". Aceasta a declarat, la ieşirea de la audieri, că îi va chema în instanţă, ca martori, pe fostul premier Emil Boc şi fostul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu.

„În mod cert îi voi cere ca martori, pentru că a existat o HG cu privire la implicarea ministerului în promovarea României în Gala Bute. Îi voi cere ca şi martori, pentru că, în descrierea acuzaţiei la adresa mea se spune că aş fi determinat Guvernul să accepte implicarea ministerului. Trebuie chemaţi ca martori şi văzut cum a fost luată această decizie, cum s-a dat HG şi să vedem dacă era ceva ilegal. Daca era ceva ilegal, a semnat domnul Predoiu. Trebuie să vedem, dacă e ilegal la Elena Udrea, trebuie să fie ilegal şi la domnul Predoiu. Ca şi prim ministru ai atribuţii şi responsabilitate generală", a declarat Elena Udrea, potrivit RTV. 

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârsirea a trei infracţiuni de luare de mita, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. În dosar au mai fost deferiţi justitiei şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul presedinte al Federatiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragos Marius Botoroaga - administratorul unei firme.

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinta sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care Udrea  îl conducea.





 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră